ΔΙΕΘΝΕΣ
22/08/2018 12:30 EEST

Καταδίκη σε θάνατο των δύο βιαστών επτάχρονης στην Ινδία

Mukesh Gupta / Reuters

Σε θάνατο καταδίκασε το δικαστήριο τους δύο δράστες του βιασμού επτάχρονης στο Μαντσάουρ της Ινδίας, λιγότερο από δύο μήνες μετά το φρικτό έγκλημα που προκάλεσε αίσθηση εντός και εκτός των συνόρων της χώρας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Indian Express, η δικαστής δήλωσε πως δεν αξίζει στους δράστες καμία επιείκεια. Σημειώνεται πως το κορίτσι είχε απαχθεί στις 26 Ιουνίου, ενώ βρισκόταν κοντά στην πύλη του σχολείου της, περιμένοντας τη γιαγιά της. Βρέθηκε την επόμενη ημέρα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν πως είχε κακοποιηθεί άγρια. Βίντεο που εξετάστηκαν από τους αστυνομικούς τους οδήγησαν στα ίχνη του Ιρφάν Μπαϊγικού Μεβάτι, 20 ετών, και του Ασίφ Ζουλφικάρ Μεβάτι, 24 ετών. Ο πρώτος συνελήφθη στις 27 Ιουνίου και ο δεύτερος την επόμενη ημέρα.

Όπως είπε στέλεχος της εισαγγελίας στην αστυνομία, το θύμα ταυτοποίησε και τους δύο δράστες, ενώ το αίμα της βρέθηκε στα ρούχα του ενός – καθώς και τρίχες τους στο σημείο όπου τη βίασαν.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Al Jazeera, το κορίτσι νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο, με βαριά τραύματα, καθώς, μετά τον βιασμό, οι δράστες τη μαχαίρωσαν στον λαιμό- ωστόσο ντόπιοι την βρήκαν έγκαιρα και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Η Ινδία τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει επανειλημμένα τη διεθνή προσοχή για θέματα βιασμών και σεξουαλικής βίας, ειδικά μετά τον ομαδικό βιασμό και φόνο μιας φοιτήτριας σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί.