ΔΙΕΘΝΕΣ
21/12/2017 14:16 EET | Updated 21/12/2017 14:19 EET

Κατακραυγή για πείραμα με σκύλο στη Ρωσία: Τον βούτηξαν σε υγρό για να δείξουν πως μπορεί να αναπνέει

Στο πλαίσιο επίδειξης των επιτευγμάτων της ρωσικής επιστήμης

Κατακραυγή στα social media έχει προκαλέσει βίντεο από τη Ρωσία, όπου επιστήμονες επιδεικνύουν, στο πλαίσιο ερευνών πάνω στην τεχνολογία αναπνοής υγρού, ότι ένας μικρός σκύλος είναι σε θέση να αναπνέει μέσα σε αυτό.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του RT, έρευνες πάνω στον τομέα αυτόν πραγματοποιούνται εδώ και χρόνια από Ρώσους επιστήμονες, με σκοπό την χρήση της τεχνολογίας- η οποία περιλαμβάνει γέμισμα των πνευμόνων με ένα πλούσιο σε οξυγόνο υγρό- σε υποβρύχια, αεροπλάνα και διαστημόπλοια.

Η επίδειξη έγινε καθώς ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, έδειχνε στον Σέρβο πρόεδρο, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, επιτεύγματα της ρωσικής επιστήμης. Το πείραμα, στο οποίο τον ρόλο του πειραματόζωου έπαιξε ένα μικρό dachshund, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από υπερμάχους των δικαιωμάτων των ζώων, που έκαναν λόγο για βασανιστήριο.

Το βίντεο- το οποίο αρκετοί μπορεί να βρουν σοκαριστικό- δείχνει τους επιστήμονες του Ιδρύματος Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων να βουτάνε τον σκύλο με το κεφάλι σε μια δεξαμενή και να κλείνουν το καπάκι. Το ζώο προσπαθεί πανικόβλητο να βγει, πριν τα πνευμόνια του γεμίσουν με το πλούσιο σε οξυγόνο υγρό. Κάποια στιγμή ανοίγουν το καπάκι και βγάζουν έξω το τρομοκρατημένο σκυλί.