Καταπέλτης εισαγγελέας για Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: «Ο ορισμός της φιλαυτίας»

Πρότεινε την ενοχή του για όλες τις κατηγορίες - «Πρόσωπο με ναρκισιστική διαταραχή και χειριστική συμπεριφορά»
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για όλες τις κατηγορίες ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου στη δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς και του σκύλου της οικογένειας στα Γλυκά Νερά.

Σκιαγραφώντας το πορτρέτο του κατηγορουμένου, ο εισαγγελικός λειτουργός έκανε λόγο για ένα πρόσωπο με «ναρκισιστική διαταραχή» και χειριστική συμπεριφορά.

«Δε δίστασε να βάλει το μωρό στη νεκρή μητέρα του, δε δίστασε να το πάρει στην κηδεία της, δε δίστασε να ζητήσει 2.000 ευρώ από τη μητέρα της για το φέρετρο! Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της φιλαυτίας, της χειριστικής συμπεριφοράς και του ναρκισισμού τότε ποιο είναι; Τιμώρησε την Κάρολαιν γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στις βουλήσεις του Θεού. Ποιου Θεού; Του ίδιου!» είπε χαρακτηριστικά.

«Θέλησε να αποκρύψει σκοτεινά στοιχεία του χαρακτήρα του;»

Ο εισαγγελέας αναφερόμενος στην αλλαγή της συμπεριφοράς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και στην απόφασή του να παραιτηθεί μεσούσης της δευτεροβάθμιας δίκης σχολίασε:

«Αν θυμάστε δήλωσε την παραίτηση αυτή με το που κινδύνευε να δημοσιευθεί κάποια επιστολή που ανάφερε η κ. Ηγουμενάκη που της έστειλε ο κατηγορούμενος και απευθυνόταν στη μητέρα του θύματος. Δεν τη διαβάσαμε ποτέ την επιστολή. Μήπως θέλησε να αποκρύψει τη διερεύνηση κάποιων σκοτεινών στοιχείων του χαρακτήρα του;».

Περιγράφοντας την άτυχη 20χρονη έκανε λόγο για ένα «λαμπερό πλάσμα γεμάτο ζωή» που γνώρισε τον κατηγορούμενο σε ευαίσθητη ηλικία και θαμπώθηκε.

«Η Κάρολαιν ήταν ένα κορίτσι γεμάτο ζωή που θαμπώθηκε από τον κατηγορούμενο. Τις έφερνε πίτσες με ελικόπτερο στο σχολείο, ήταν ευπαρουσίαστος, το κορίτσι 15-16 ετών τότε θαμπώθηκε. Και μετά δημιουργήθηκε μα σχέση συνεξάρτησης. Η Κάρολαιν έφτασε σε σημείο να παντρευτεί στο εξωτερικό τρεις ημέρες μετά την ενηλίκωσή της. Αυτές οι αποφάσεις ήταν με πρωτοβουλία της Κάρολαιν;».

Δημοφιλή