ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/07/2018 10:24 EEST | Updated 29/07/2018 19:28 EEST

Επικεφαλής ΟΥΚ Λιμενικού: Οι νεκροί που είχαμε εντοπίσει δεν ήταν αναγνωρίσιμοι

Στην κυβέρνηση είχαν δοθεί οι πληροφορίες περί ύπαρξης νεκρών πριν τη σύσκεψη ενημέρωσης του πρωθυπουργού, είπε ο επικεφαλής της ομάδας των 40 ανδρών ΟΥΚ του Λιμενικού, Δ. Μπαλτάκος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους άνδρες διέσωσαν εκατοντάδες κόσμου στην παραλία στο Μάτι. 

«Εντοπίσαμε τους πρώτους νεκρούς πριν βραδιάσει. Δεν είχε πέσει το σκοτάδι. Μάλιστα πολύ σύντομα, αφότου έπεσε το σκοτάδι, ήρθε στο χώρο και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αποβιβάστηκε στο ξενοδοχείο Ραμάντα και αφενός συντόνιζε και αφετέρου βοηθούσε τους ανθρώπους που ήταν εκεί ψυχολογικά. Οπότε ο πρώτος ο οποίος στον οποίο αναφέραμε αυτό το θέμα ήταν ο αρχηγός λίγο αφότου βράδιασε. Και λίγο αργότερα ήρθε κι ο κύριος υφυπουργός στο λιμάνι και ενημερώθηκε κι εκείνος», ανέφερε ενώ συμπλήρωσε ότι ότι ως επικεφαλής της ομάδας ενημέρωνε την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας για όσα εκτυλίσσονταν στο σημείο. 

Η άποψη της πολιτικής ηγεσίας, ωστόσο, ήταν να μη γνωστοποιηθούν οι νεκροί, ώστε να μην επιβαρυνθεί το κλίμα, κατά τα λεγόμενα του κ. Μπαλτάκου. Πράγμα που έγινε και σαφές στη σύσκεψη για την ενημέρωση του πρωθυπουργού αργότερα στο Χαλάνδρι, όπου κανείς δε μίλησε για την ύπαρξη νεκρών. 

Μιλώντας επίσης στο «Θέμα 104,6», ο κ. Μπαλτάκος συμπλήρωσε σχετικά πως «μόνον όταν ήρθαν ειδικοί πιστοποιήθηκε πως ήταν άνθρωποι που είχαν χάσει τη ζωή τους. Εμείς όντως εντοπίσαμε νεκρούς απλά γνωρίζουμε ότι είναι νεκροί σήμερα που μιλάμε. Τη στιγμή που εμείς τους εντοπίσαμε, οι άνθρωποι αυτοί ήταν σε μια κατάσταση η οποία δεν ήταν αναγνωρίσιμη. Δεν ήταν δηλαδή δυνατόν κανείς άνθρωπος, παρά μόνο εξειδικευμένη υπηρεσία, να καταλάβει ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, ότι ήταν όντως άνθρωποι αυτό το οποίο βλέπαμε, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ».

Όπως είπε ο κ. Μπαλτάκος, ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, έχει δίκιο στη δήλωσή του ότι οι πληροφορίες τις οποίες μεταβίβαζαν οι άνδρες του Λιμενικού δεν κρίθηκαν ασφαλείς. «Και δεν κρίθηκαν ασφαλείς και με δική μας παραίνεση, επειδή κανείς από την υπηρεσία την δική μου που βρισκόταν στο νερό δεν μπορούσε να πει με ασφάλεια ότι αυτό που βλέπαμε στην παραλία ή λίγο πιο μέσα στη στεριά ήταν όντως άνθρωποι».

Sponsored Post