ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/04/2018 20:31 EEST

Περίεργη καταγγελία για νάρκωση ατόμου στα Εξάρχεια. Του πρόσφερε μπύρα και έχασε τις αισθήσεις του

Aris Oikonomou / SOOC

Μία σοβαρή καταγγελία για παράξενο περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα στα Εξάρχεια, δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου από ομάδα αναρχικών.

Σύμφωνα με το κείμενο, «άτομο το οποίο κινείται στην περιοχή και λόγω της αμεσότητας στην επικοινωνία που του παρέχει η εργασιακή του συνθήκη,προσέγγισε με φιλικές διαθέσεις την παρέα του συντροφικού μας προσώπου και το προσκάλεσε στο σπίτι του προκειμένου να πιούνε αλκοόλ και να φάνε. Εκείνο δέχθηκε την πρόσκληση και βρισκόμενο σε απολύτως νηφάλια κατάσταση, μετά την κατανάλωση μισής μπύρας που του προσφέρθηκε (το σερβίρισμα της οποίας έλαβε χώρα σε διαφορετικό δωμάτιο), άρχισε να χάνει τη συνείδηση του και μετά από πολλές ώρες ξύπνησε σε άλλη περιοχή της Αθήνας, αδυνατώντας να θυμηθεί οτιδήποτε από την εξέλιξη της βραδιάς. Την επόμενη μέρα βρήκε πληγές στα χέρια και τα γόνατά του, εξακολουθώντας να έχει κενά μνήμης και κλονισμένη αντιληπτική ικανότητα. Μπορεί να μη γνωρίζουμε ακριβώς τις προθέσεις του θύτη και σίγουρα η κλοπή δεν ήταν μία από αυτές. Παρόλα αυτά η πράξη του μας ανάγκασε να αντιδράσουμε και έτσι αποφασίσαμε να τον τραμπουκίσουμε και να του καταστήσουμε σαφές ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές από κανένα μας. Η ενοχική του στάση και οι συνεχείς συγνώμες μας έδωσαν να καταλάβουμε ότι γνώριζε το λόγο της παρέμβασης μας προτού τον αναφέρουμε.

Προς αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων θα θέλαμε να εστιάσουμε σε κάποια σημεία προκειμένου να μην παρερμηνευτούν ο λόγος μας και οι πρακτικές μας:

1)Μιλάμε και πράττουμε εκ μέρους του συντροφικού μας ατόμου και αναφερόμαστε αποκλειστικά και μόνο στο βίωμά του. Παρόλο που στα αυτιά μας φτάσανε και άλλα περιστατικά με διάφορα άτομα αποδέκτες, δεν θεωρούμε τα εαυτά μας αρμόδια να μιλήσουν και να λειτουργήσουν εξ ονόματός τους. Το καθένα ας αναλάβει και ας διαχειριστεί την κατάσταση όπως επιθυμεί με βάση τη θέση του και τη πολιτική του βούληση.

2)Επειδή πολλοί θα συνδέσουν την πρακτική της νάρκωσης με ενδεχόμενους βιασμούς, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι το θέμα αυτό ανοίγει όχι για να ξεπλυθεί ο κάθε μάτσο σεξιστής μέσω πιθανών επιθέσεων εναντίον του θύτη, αλλά για να δώσει χώρο σε άλλα άτομα να εκφραστούν εφόσον έχουν υπάρξει σε ανάλογη θέση».