Κατέληξε στο νοσοκομείο γιατί «φωνές στο κεφάλι του» τού είπαν να καταπιεί ραβδί ενός μέτρου

Πήγε σε νοσοκομείο μία ημέρα μετά την κατάποση του ραβδιού και παραπονιόταν πως έχει έντονο πόνο στο στομάχι.
izusek via Getty Images

Γιατροί από τη Γουατεμάλα έτρεξαν να αφαιρέσουν ένα ραβδί μήκους ενός μέτρου από τον οισοφάγο ενός άνδρα, αφού οι «φωνές στο κεφάλι του» του είπαν να το καταπιεί.

Ο άνδρας, 52 ετών, πήγε σε νοσοκομείο της Γουατεμάλας περίπου μία ημέρα μετά την κατάποση του ραβδιού και παραπονιόταν πως έχει έντονο πόνο στο στομάχι.

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο άνδρας διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια, η οποία μπορεί να προκαλέσει παραισθήσεις και προβλήματα συμπεριφοράς μετά από κάποιο περιστατικό. Πρόκειται για μια ψυχική διαταραχή που μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές της διάθεσης, της συμπεριφοράς και των παραισθήσεων.

Οι γιατροί βρήκαν την κορυφή του ραβδιού να προεξέχει από τον οισοφάγο του, με θραύσματα να σκάβουν στις πλευρές του μυϊκού σωλήνα. Η άκρη του ραβδιού έκανε, επίσης, εγκοπές στο κάτω μέρος της κοιλιάς του. Αφού απέτυχε η προσπάθεια να τραβήξουν το ραβδί από το λαιμό του, το αφαίρεσαν χειρουργικά μέσω μιας τρύπας που ανοίχτηκε στο στομάχι του ασθενούς.

Δεν ήταν σαφές πού είχε βρει ο άνδρας το ραβδί ή για ποιο λόγο μπορεί να το είχε χρησιμοποιήσει προηγουμένως.

Οι γιατροί πραγματοποίησαν αρχικά σαρώσεις για να εκτιμήσουν το μέγεθος του ραβδιού - διαπιστώνοντας ότι είχε μήκος ένα μέτρο.

Έλεγξαν επίσης για ζημιές σε άλλα όργανα, αλλά δεν εντόπισαν καμία στην τραχεία ή διάτρηση άλλων οργάνων - όπως το συκώτι. Ήταν ακόμα σε θέση να αναπνεύσει επειδή το ραβδί είχε κατέβει κάτω από το άνοιγμα του οισοφάγου που συνδέεται με την τραχεία και τους πνεύμονες.

Ο ασθενής δεν υπέστη μακροχρόνιες βλάβες από το περιστατικό, αλλά στάλθηκε για αξιολόγηση της ψυχικής του υγείας. Γράφοντας την αναφορά του περιστατικού τον Δεκέμβριο, ανέφεραν, σύμφωνα με την Dailymail, πως:

«Το ξένο σώμα στον οισοφάγο, στην παρούσα περίπτωση, είναι το μεγαλύτερο που έχει αναφερθεί επί του παρόντος».