Κεφαλονιά: Χειροπέδες σε εποχικό πυροσβέστη για εμπρησμό

Κατά την προανάκριση παραδέχθηκε ότι έβαλε φωτιά στην Αγία Ειρήνη και ομολόγησε άλλους πέντε εμπρησμούς τα τελευταία χρόνια στο νησί.
.
.
Eurokinissi

Στη δυσάρεστη θέση να συλλάβουν έναν συνάδελφό τους, εποχικό πυροσβέστη, ήρθαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού στην Κεφαλονιά, καθώς υπήρχαν στοιχεία ότι εκείνος ήταν ο υπαίτιος για τη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης.

Πρόκειται για έναν 46χρονο, ο οποίος απασχολείται ως εποχικός στο Πυροσβεστικό Σώμα από το 2003 και ουδέποτε είχε αφήσει κάποια υπόνοια στους συναδέλφους του ή στον περίγυρό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την προανάκριση όχι μόνο παραδέχθηκε ότι έβαλε φωτιά στην Αγία Ειρήνη, αλλά ομολόγησε και άλλους πέντε εμπρησμούς τα τελευταία χρόνια στο νησί.

Στο περιστατικό αναφέρθηκε με ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών:Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε την εμπλοκή Εποχικού Πυροσβέστη σε εμπρησμούς στο νησί της Κεφαλονιάς. Πράξη απαράδεκτη που δε συνάδει με τη προσφορά και την ανιδιοτέλεια των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Όπως είναι φυσικό απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης ώστε να μην υπάρχουν σκιές και εάν και εφόσον επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες, να υπάρξει η παραδειγματική τιμωρία με την αυστηρότερη των ποινών προς αποφυγήν επανάληψης τέτοιων απαράδεκτων φαινομένων όπου αμαυρώνουν τον θεσμό που υπηρετούμε.

Ένα μεμονωμένο περιστατικό δεν μπορεί και ούτε πρέπει να αναιρέσει το ύψιστο έργο που προσφέρουν οι Έλληνες Πυροσβέστες, όπου τις περισσότερες φορές των περιπτώσεων, υπερβαίνουμε τα όρια του καθήκοντος εκθέτοντας τη ζωή μας σε κίνδυνο για να προστατέψουμε τον συνάνθρωπο, το περιβάλλον, τις ιδιωτικές και τις δημόσιες περιουσίες

Δημοφιλή