ΔΙΕΘΝΕΣ
24/02/2018 10:29 EET | Updated 24/02/2018 11:52 EET

Κύπρος: «Αγγέλους» λέει ότι είδε η γυναίκα που οδήγησε στον εντοπισμό οστών και τοιχογραφιών σε ξωκλήσι

MoMorad via Getty Images

Μορφές τις οποίες ερμηνεύει ως αγγέλους δήλωσε,σε συνέντευξή της στον «Φιλελεύθερο», πως είδε στον ύπνο η γυναίκα που οδήγησε στον εντοπισμό οστών και τοιχογραφιών της Παναγίας σε ξωκλήσι (Παναγία Χρυσοσπηλιώτισσα) στην Κύπρο.

Όπως είπε στην κυπριακή εφημερίδα η Άννα Εγγλεζάκη, «δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, ήρθαν στον ύπνο μου τρεις άγγελοι. Παράλληλα, μια φωνή που δεν ανήκει σε αυτούς, αλλά θεωρώ ότι ήταν η Παναγία, μου μίλησε και μου ζήτησε να μεταβώ στο συγκεκριμένο ξωκκλήσι για να φέρω στην επιφάνεια τα κρανία και τα οστά αυτά, που είναι καιρός να μετακινηθούν από τον ναό, όπως μου είπε. Στο όραμά μου μεταφέρθηκα μαζί τους στον ναό, εκεί μου έδειξαν πού ήθελαν να σκάψω σε δύο σημεία.Το επόμενο πρωί πήγα εκεί, βρήκα τα πάντα όπως τα είδα στο όνειρό μου και εντόπισα τα πρώτα δύο κρανία και οστά».

Όπως σημειώνει, απευθύνθηκε σε κάποιο εκκλησιαστικό παράγοντα, αλλά την απέτρεψε από το να συνεχίσει να ασχολείται λέγοντάς της ότι η περιοχή είναι γνωστό πως ήταν νεκροταφείο.

«Δύο μέρες πριν την Πρωτοχρονιά, ξανάρθαν στον ύπνο μου οι ίδιες μορφές και η ίδια φωνή. Με κάλεσε να πάω να καθαρίσω τις σκόνες και τη στάχτη που συσσωρεύθηκαν στους τοίχους, ώστε να αποκαλυφθούν τοιχογραφίες της Παναγίας για να πιστέψουν ότι πρέπει να σκάψουμε για να έρθουν στην επιφάνεια αυτά που βρήκαμε τελικά. Έτσι και έκανα. Εργάστηκα μόνη μου, με ρούχα, σκούπες και δικά μου υλικά για ώρες, μέχρι που πόνεσαν τα χέρια μου. Και όντως κάτω από τη μαυρίλα, αποκαλύφθηκαν τοιχογραφίες της Παναγίας και του Χριστού και άλλες θρησκευτικές παραστάσεις.  Μέσω ενός συγγενικού μου προσώπου που κατάγεται από τις Αρόδες, ήρθα σε επαφή με τον κοινοτάρχη και του ζήτησα να καλέσει και την Αστυνομία και να πάμε ξανά μαζί εκεί. Πράγμα που έγινε χθες (σ.σ. προχθές), τους υπέδειξα πού είναι τα οστά, είδαν τις τοιχογραφίες και μπόρεσα να ικανοποιήσω το τι μου ζητήθηκε από τα Θεία» καταλήγει η κ. Εγγλεζάκη.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, τα οστά, σύμφωνα με  τις προκαταρκτικές εξετάσεις που διενήργησαν λειτουργοί του Τμήματος Αρχαιοτήτων και Ανθρωπολογίας, ανάγονται στον 14ο αιώνα. Σημειώνεται πως το εκκλησάκι χτίστηκε το 1947.