«ΚΥΠΡΟΣ» το όνομα του πρώτου AIRBUS A321neo της SKY express

Η ελληνική εταιρεία τίμησε την αποδοχή των δρομολογίων μεταξύ Αθήνας και Κύπρου.
SKY express

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας «Γλαύκος Κληρίδης», παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, η SKY express με την υποστήριξη της Hermes Airports, υλοποίησε τη δέσμευσή της να δώσει στο πρώτο της αεροσκάφος τύπου AIRBUS A321neo το όνομα «ΚΥΠΡΟΣ».

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη δυναμική ανάπτυξη της SKY express τα τελευταία χρόνια και εξήρε την προσφορά της, τονίζοντας ότι συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθεια της Κύπρου και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τη χώρα. Ταυτόχρονα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η συνεργασία Κύπρου και SKY express θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

Η ανώτατη εκτελεστική διευθύντρια της Hermes Airports, Ελένη Καλογήρου, σημείωσε ότι: «Το αεροσκάφος «ΚΥΠΡΟΣ» τιμά τόσο τη χώρα μας όσο και το αεροδρόμιό μας, καθώς θα αποτελεί έναν πρεσβευτή της Κύπρου σε όλη την Ευρώπη. Η SKY express με τη συνεχή ενίσχυση στο στόλο, στις υπηρεσίες και στα δρομολόγιά της εδραιώνει τη θέση της στην αγορά, ενώ η επένδυσή της στο νησί μας αλλά και η μακροπρόθεσμη ματιά στην εξέλιξη του τουρισμού είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη δυναμική του κυπριακού προϊόντος. Εύχομαι και αυτό το αεροσκάφος να είναι καλοτάξιδο».

Ο Ιωάννης Γρύλος, ιδρυτής & πρόεδρος του ομίλου IOGR, μέλος του οποίου είναι και η SKY express, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Πριν από τρία περίπου χρόνια, μέσα σε συνθήκες πανδημίας, επιλέξαμε την Κύπρο ως τον πρώτο διεθνή προορισμό μας. Η απόφασή μας αυτή έχει δικαιωθεί απόλυτα. Με την παρουσία μας δημιουργήσαμε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των ναύλων, τη βελτίωση των υπηρεσιών και την προσφορά ενός σύγχρονου αεροπορικού προϊόντος, με τελικό ωφελούμενο το επιβατικό κοινό. Η Κύπρος μας έχει αγκαλιάσει. Και εμείς από τη μεριά μας φροντίζουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων της. Παράλληλα προχωράμε συνεχώς σε σημαντικές επενδύσεις εδώ στην Κύπρο. Ήρθαμε για να μείνουμε και να γίνουμε μέρος της προόδου της Κύπρου. Για να συμβάλουμε στη συνδεσιμότητα του τόπου και στην περαιτέρω οικονομική και τουριστική ανάπτυξή του. Αυτή την επιθυμία μας συμβολίζει και η πρωτοβουλία να δώσουμε στο πρώτο AIRBUS Α321neo της SKY express, το πιο σύγχρονο αεροσκάφος της κατηγορίας του, το όνομα «ΚΥΠΡΟΣ». Για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Κυπριακή κοινωνία που μας αγκάλιασε, αλλά και για να υπογραμμίσουμε τη βούλησή μας να συνδεθούμε ακόμα πιο στενά με την Κύπρο και τους ανθρώπους της.»

SKY express

Η SKY express συνδέει την Κύπρο με: 3 καθημερινές πτήσεις από Λάρνακα προς Αθήνα και 4 πτήσεις την εβδομάδα από Λάρνακα προς Θεσσαλονίκη.

Μέσα σε σχεδόν τρία χρόνια, από το Φεβρουάριο του 2021, μέσα σε συνθήκες πανδημίας, οπότε η SKY express εγκαινίασε τα δρομολόγια εξωτερικού επιλέγοντας την Κύπρο ως τον πρώτο διεθνή προορισμό της: 6.047 πτήσεις μέχρι σήμερα με 655.000 επιβάτες– μέσα σε σχεδόν 3 χρόνια και 516 πτήσεις από / προς Θεσσαλονίκη, 56.000 επιβάτες

Μετά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε το 2021 η γραμμή, το 2022 έγινε breakeven και σήμερα είναι πλέον κερδοφόρα. Η πληρότητα αυξάνεται σταθερά, ενώ παρατηρείται αύξηση των επαναλαμβανόμενων επιβατών.

Καθημερινά, ένα υπερσύγχρονο αεροσκάφος του στόλου της SKY express διανυκτερεύει στην Κύπρο, διασφαλίζοντας πρωινά δρομολόγια για το κυπριακό επιβατικό κοινό.

Τα οφέλη είναι οι συνδέσεις μέσω Αθήνας σε όλο το δίκτυο προορισμών εσωτερικού της SKY express (33) -του μεγαλύτερου δικτύου στην Ελλάδα- και εξωτερικού. Πιο συγκεκριμένα οι προορισμοί εξωτερικού από 11 το χειμώνα, το καλοκαίρι αυξάνονται σε 15 με την προσθήκη του Παρισιού, της Λιλ, της Λυών και της Νάντης από το Ηράκλειο, Κρήτη.

Συνολικά μεταφέρονται 300.000 επιβάτες ετησίως, Έλληνες και ξένοι σε ένα σύνολο 450.000 θέσεων (Αθήνα και Θεσσαλονίκη), ενώ έχουμε 31% περισσότερους επιβάτες από το 2022 (η αύξηση αυτή αφορά στα δρομολόγια από Κύπρο προς Ελλάδα).

Με σκοπό την έλευση επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο, η SKY express διατηρεί στρατηγικές συμφωνίες με διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, δίνοντας τη δυνατότητα διασύνδεσης της Κύπρου και πέραν της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα με την αμερικανική ήπειρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η SKY express συνεργάζεται με περισσότερα από 100 ταξιδιωτικά πρακτορεία στην Κύπρο, που αποτελούν τους πλέον σημαντικούς και στρατηγικούς συνεργάτες, καθώς πρόθεση της εταιρείας είναι να βρίσκεται πάντα δίπλα τους. Για το λόγο αυτό, η συνεργασία εδράζεται στην ευέλικτη εμπορική πολιτική της εταιρείας, η οποία ενισχύεται σε τακτά χρονικά διαστήματα με εποχικές προσφορές, που υλοποιούνται συστηματικά στην Κύπρο και τυγχάνουν πολύ μεγάλης αποδοχής και ανταπόκρισης.

Δημοφιλή