Κυβέρνηση: Το Σάββατο ο Κ.Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προκήρυξη εκλογών

«Πυρά» κατά ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα Γεωργούλη. Τελευταία ενημέρωση από τον Γιάννη Οικονόμου, χρέη εκπροσώπου αναλαμβάνει ο Άκης Σκέρτσος.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά από παλαιότερη συνάντηση του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά από παλαιότερη συνάντηση του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Eurokinissi

Το Σάββατο το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την Κατερίνα Σακελλαροπούλου προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής προκηρύσσοντας εκλογές, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Γιάννης Οικονόμου.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, αμέσως μετά αναμένεται να εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα θυροκολληθεί στη Βουλή, κάτι που σημαίνει ότι ξεκινά η επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές της 21 Μάϊου.

Ο Γιάννης Οικονόμου στην τελευταία ενημέρωση που έκανε στους πολιτικούς συντάκτες ως κυβερνητικός εκπρόσωπος καθώς θα δώσει στη μάχη του σταυρού ως υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας, ενημέρωσε κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ ότι αντικαταστάτης του θα είναι ο Άκης Σκέρτσος.

«Σήμερα κλείνει για μένα ένας κύκλος 615 ημερών, 160 ενημερώσεων στην Αθήνα και 8 στη Θεσσαλονίκη. Την πρώτη ημέρα είχα πει ότι θα προσπαθούσα να οριοθετήσω πολιτικά το βήμα αυτό και θα απαντώ με ειλικρίνεια και σεβασμό στη δουλειά των δημοσιογράφων. Θέλω να πιστεύω ότι έκανα πράξη τη δέσμευσή μου αυτή και προσπάθησα να απαντώ σε όλες σας τις ερωτήσεις με πολιτικό τρόπο και μόνο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου.

Κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ ο μέχρι σήμερα κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση Γεωργούλη.

Συγκεκριμένα κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αισχρή και τοξική συμπεριφορά, υπενθυμίζοντας ότι στο παρελθόν είχε ζητήσει την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη μετά τις καταγγελίες κατά του –χωρίς να τον κατονομάσει- Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο Γιάννης Οικονόμου, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναμετρηθεί με την υποκρισία του, αναφέρθηκε στην τακτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε θέματα όπως του Κολωνού, στις κατηγορίες που εξαπέλυσε κατά της ΝΔ κάνοντας λόγο για κόμμα παιδεραστών, κ.α.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να εργαλειοποιήσει το θέμα αυτό, δεν θα γίνουμε ίδιοι με όλους όσους μεταχειρίζονταν τα ζητήματα αυτά στο παρελθόν με διαφορετικό τρόπο», τόνισε για την υπόθεση Γεωργούλη ο Γιάννης Οικονόμου.

Παράλληλα έκανε λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι αν και ο Αλέξης Γεωργούλης βρίσκεται πια εκτός της Κουμουνδούρου ενώ αντίθετα παραμένει ο Νίκος Παππάς, παρά την καταδίκη του από την ελληνική δικαιοσύνη.

Δημοφιλή