Κικίλιας: Το ΕΣΥ πιέζεται παντού, όμως αντέχει

«Τον χειμώνα που έρχεται η Ελλάδα δεν θα σωθεί από μεγάλα λόγια, αλλά από πράξεις», συμπλήρωσε.

«Είναι πάρα πολύ σημαντική η εμπιστοσύνη και η διαφάνεια», τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας έκανε παρουσίαση του ΕΟΔΥ και της αποστολής του.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «είναι εμφανές το πόσο επικίνδυνος και θανατηφόρος είναι ο ιός» και αναφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι υπάρχουν εκ νέου πολλά κρούσματα (633), ενώ πρόσθεσε ότι τα κρούσματα είναι υψηλά στην Κεντρική Μακεδονία, την Ημαθία, την Μαγνησία και την Λάρισα.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «είναι εμφανές πλέον σε όλους ότι το ΕΣΥ είτε έχει να κάνει με τις ΜΕΘ είτε έχει να κάνει με τις απλές κλίνες, πιέζεται παντού, όμως αντέχει». «Είμαστε περήφανοι για όσους υπηρετούν το εθνικό σύστημα υγείας», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «εκεί που βλέπουμε ότι κραταιά συστήματα δεν αντέχουν, το ΕΣΥ αντέχει».

«Τον χειμώνα που έρχεται η Ελλάδα δεν θα σωθεί από μεγάλα λόγια, αλλά από πράξεις», συμπλήρωσε.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε και θα αντέξουμε», είπε ο κ. Κικίλιας,

Στο πλευρό του κ. Κικίλια βρέθηκε ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Αρκουμανέας και η Διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ, Φλώρα Κοντοπίδου.

Δημοφιλή