ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19/01/2019 12:15 EET | Updated 19/01/2019 13:31 EET

Κίνηση Κοτζιά: Εθνικός ψεύτης ο Καμμένος, ραντεβού στα δικαστήρια

Την άμεση προσφυγή του στη δικαιοσύνη ανακοινώνει το ΠΡΑΤΤΩ «μετά από τις δύο μηνυτήριες αναφορές που έχουν ήδη κατατεθεί στην Εισαγγελία για παράνομες και ακραίες πρακτικές σε βάρος του Προέδρου του. Πρακτικές άκρως προσβλητικές για την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητα του.»

Όπως σημειώνει το ΠΡΑΤΤΩ, είναι «Ισχυρισμοί συκοφαντικοί οι οποίοι συνοδεύονται από πρακτικές υπόκοσμου και παρακράτους, στοχεύοντας στη πρόκληση φόβου. Μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στην αποτροπή της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή των Ελλήνων και υπονομεύουν τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι πράξη προάσπισης της δημοκρατίας από εκείνους που θέλουν να την φθείρουν» αναφέρει το ΠΡΑΤΤΩ και καταλήγει:

«Με τη μήνυση που κατατίθεται, παρέχεται η δυνατότητα στον κύριο Καμμένο να αποδείξει ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης τις εν γνώσει του συκοφαντίες, ύβρεις και ψέματά του. Θα καταφανεί δε, αν ο εν λόγο κύριος είναι ο «Εθνικός ψεύτης» και ένας κοινός συκοφάντης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος είχε κάνει ένα λογοπαίγνιο με υπονοούμενα στο twitter με τις λέξεις ΠΡΑΤΤΩ και εισΠΡΑΤΤΩ, ενώ σε πρόσφατη συνέντευξη του είχε χαρακτηρίσει τον Νίκο Κοτζιά «διακινητή της τσάντας του Γιωργάκη». Παράλληλα, τους τελευταίους μήνες αφήνει σαφείς αιχμές για σχέσεις του πρώην υπουργού εξωτερικών με το ίδρυμα Σόρος, όπως είχε κάνει και στο ταραχώδες υπουργικό συμβούλιο του περασμένου Οκτωβρίου.