ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15/04/2018 13:43 EEST

Κουμουτσάκος: Διγλωσσία από την κυβέρνηση για τη Συρία

Eurokinissi

Για διπλωματική διγλωσσία στο θέμα της Συρίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως μολονότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι πυραυλικές επιθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Γαλλίας δεν βοήθησαν στην επίλυση της κρίσης, το ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την σύσκεψη του NATO αποδεικνύει πως όλα τα μέλη της Συμμαχίας εξέφρασαν στήριξη για τις επιδρομές.

Το ανακοινωθέν του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι Σύμμαχοι εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους για αυτή την ενέργεια, που αποσκοπεί στο να υποβαθμίσει τις χημικές οπλικές δυνατότητες του συριακού καθεστώτος και να αποτρέψει περαιτέρω χημικές επιθέσεις εναντίον του συριακού λαού».

Ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε τη θέση της ΝΔ πως τα συμμαχικά πλήγματα εναντίον του χημικού οπλοστασίου του καθεστώτος Άσαντ ήταν αναπόφευκτα μετά τις άκαρπες προσπάθειες που υπήρξαν στο μέτωπο της διπλωματίας, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για συσσωρευμένη ένταση στην περιοχή.

Sponsored Post