ΠΟΛΙΤΙΚΗ
25/03/2019 17:11 EET

Κουρουμπλής: Η αναμέτρηση με τη ΝΔ θα είναι πάρα πολύ σκληρή

Άσκησε δριμύτατη κριτική στις πολιτικές των προηγούμενων ετών.

Επίσκεψη στην πόλη της Πρέβεζας πραγματοποίησε την Κυριακή, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Μίλησε, μεταξύ άλλων για την κρισιμότητα των Ευρωεκλογών και για τη σκληρή μάχη με τη ΝΔ στις κάλπες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Μετά την πρόταση-πρόκληση του πρωθυπουργού λαμβάνω μέρος σε αυτή την κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση και για τα ευρωπαϊκά πράγματα, αλλά και για τα ελληνικά. Για τα ευρωπαϊκά καθίσταται κομβική η αναμέτρηση γιατί πλέον η Ευρώπη απειλείται από τον περίφημο Ευρωσκεπτικισμό. Η αιτία του κατά τη γνώμη μου είναι η καταβύθιση των πολιτικών επιλογών στη λογική του νεοφιλελευθερισμού».

Για την κρίσιμη μάχη μεταξύ των δύο κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε: 

«Νομίζω ότι η απειλή της αποχής που έβαζε τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία δύσκολη θέση, αρχίζει να περιορίζεται. Αντιλαμβάνεται ο κόσμος ότι η νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία, εφόσον κερδίσει αυτές τις εκλογές αποκτά προβάδισμα, ενδεχομένως και για τις εθνικές. Γι′ αυτό η αναμέτρηση θα είναι πλέον πάρα πολύ σκληρή. Από τη μία πλευρά είναι ο νεοφιλελευθερισμός της ΝΔ που απειλεί να φέρει τον όλεθρο. Και δε το λέμε μόνο εμείς αυτό. Το λένε και άνθρωποι που είναι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, κατανοώντας τι πρόκειται να γίνει. Από την άλλη πλευρά είναι οι δυνάμεις που συσπειρώνονται γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύω ότι θα διευρύνονται όλο και περισσότερο». 

Ενώ συνέχισε κατηγορώντας τις πολιτικές των προηγούμενων ετών: 

«Δεν προέκυψαν από παρθενογένεση οι άνθρωποι της ΝΔ. Έχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για ότι έχει συμβεί στη χώρα και ξέρει ο ελληνικός λαός πως λειτούργησαν, ποιος έκοψε τις συντάξεις, ποιος κατάργησε κοινωνικά δικαιώματα, πως διαχειρίστηκαν την κρίση. Και ξέρουν τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρουν τι έκανε μία κυβέρνηση που παρέλαβε μία χώρα χρεοκοπημένη και υπό οικονομική κατοχή. Έκανε έναν έντιμο συμβιβασμό, τον έθεσε στην κρίση του ελληνικού λαού και ο λαός ανέθεσε στο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας. Έπειτα από 4 χρόνια πολιτικής σταθερότητας και σε μία περίοδο που απορροφήθηκαν οι κοινωνικοί κραδασμοί, ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαλλαχτήκαμε από όλους τους περιορισμούς» 

Sponsored Post