Κουβέλης: Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης δεν οδηγεί σε παραίτηση

Κουβέλης: Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης δεν οδηγεί σε παραίτηση
Eurokinissi

«Η πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο πρωθυπουργός εκ των πραγμάτων δεν οδηγεί σε παραίτηση. Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης, σε καμία περίπτωση δεν συνοδεύεται και με παραίτηση» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης στη Βουλή, εκφράζοντας την διαφωνία του με τον βουλευτή της ΔΗΣΥ Ανδρέα Λοβέρδο που υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός οφείλει να παραιτηθεί πάραυτα, μετά την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τις τραγικές συνέπειες από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική».

«Όλα αυτά τα ζητήματα θα κριθούν, θα συζητηθούν, και σε κάθε περίπτωση παρέλκει η αναφορά μου να επισημάνω τη διαφωνία μου σε αυτά που υποστηρίξατε», επεσήμανε ο κ. Κουβέλης.

Σημειώνεται πως την Τρίτη ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για τις πυρκαγιές στην Αττική, ζητώντας τις παραιτήσεις των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Νίκου Τόσκα και Πάνου Σκουρλέτη, της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, του γγ Πολιτικής Προστασίας και του αρχηγού της Πυροσβεστικής. Από πλευράς του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, τόνισε πως δεν νοείται ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραιτήσεις ή αποπομπές, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ζήτησε επίσης παραιτήσεις υπουργών, της κ. Δούρου, των αρχηγών Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού, όπως και των δύο δημάρχων.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή