Αποκαλύψεις για την Φραντζίσκα: Πουλούσε ρούχα του 4χρονου Adam για να φτάσει στον «παράδεισο» των τζιχαντιστών

Αποκαλύψεις για την Φραντζίσκα: Πουλούσε ρούχα του 4χρονου Adam για να φτάσει στον «παράδεισο» των τζιχαντιστών
HuffPost Greece

Αποκαλυπτική για το φανατισμό της 29χρονης Ελβετίδας Φραντζίσκα, η οποία εντοπίστηκε στον Έβρο και δηλώνει λάτρης των τζιχαντιστών, είναι η κατάθεση του Αιγύπτιου εν διαστάσει συζύγου της που περιλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης.

«Τον τελευταίο καιρό η γυναίκα μου είχε αναπτύξει συνομιλίες με μέλη του ISIS στη Συρία. Το ανακάλυψα από το κινητό της τηλέφωνο. Στη συνέχεια κατάλαβα ότι μιλάει και ιντερνετικά με τζιχαντιστές. Τρομοκρατήθηκα για το παιδί μας. Είχε αρχίσει ξαφνικά να φοράει μπούργκα, την οποία λίγο πριν φύγει από την Αίγυπτο όπου ζούσαμε την έβγαλε για να μην κινεί υποψίες. Θεωρούσε ότι ο παράδεισός της είναι η Συρία και το Ισλαμικό Κράτος», αναφέρει ο Αιγύπτιος για την 29χρονη, η οποία εντοπίστηκε στις 2 Ιανουαρίου στον Έβρο λίγο πριν περάσει μαζί με το 4χρονο Adam στην Τουρκία με τελικό προορισμό τη Συρία.

«Διασπάστηκε η αρμονική έγγαμη συμβίωσή μας το 2013, λόγω του ότι η σύζυγός μου μετεξελίχθηκε σε φανατική μουσουλμάνα υποστηρίζοντας τις πράξεις βίας των ισλαμιστών. Οικονομικά εγώ κάλυπτα όλα τα έξοδα διαβίωσης του παιδιού και της συζύγου μου εξ αρχής του γάμου μας και μέχρι την πρόσφατη απαγωγή του ανήλικου παιδιού μας από τη σύζυγό μου με την μεταφορά του παιδιού χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα εκτός Αιγύπτου. Τον Αύγουστο του 2015 πληροφορήθηκα από φίλους ότι η σύζυγός μου ήθελε να διαφύγει από την Αίγυπτο στην Ράκκα (πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους) για να ενταχθεί ως δυναμική μαχήτρια στις τάξεις ου ISIS. Έτσι άρχισα να κινώ τη διαδικασία για να αναλάβω αποκλειστικά την επιμέλεια του παιδιού μας που από κοινού ασκούσαμε. Η σύζυγός μου όμως στο μεταξύ παράνομα προχώρησε εν αγνοία μου σε πώληση της οικοσκευής ιδιοκτησίας μου, των δώρων που είχα κάνει προς αυτήν (ρούχα, χρυσαφικά) και του ρουχισμού που εγώ είχα αγοράσει για το ανήλικο παιδί μας και το έπραξε για να εξασφαλίσει χρήματα για τη μεταφορά της ίδιας και του παιδιού με δουλεμπορικό από την Αίγυπτο στην Κρήτη και από εκεί στη Ράκκα μέσω Τουρκίας», αναφέρει άλλο απόσπασμα της κατάθεσης.

Ο Αιγύπτιος είχε ενημερώσει για τις κινήσεις της Φραντζίσκα και τους γονείς της στην Ελβετία, ενώ η Interpol και οι μυστικές υπηρεσίες της Αιγύπτου ήταν πλήρως ενήμερες για τις επαφές της.

Η δικαστική διαμάχη στην Αίγυπτο ανάμεσα στους γονείς τελικά κερδήθηκε από τον πατέρα. Οι δύο τους είχαν γνωριστεί κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Εκείνος φοιτούσε σε γνωστό πανεπιστήμιο της Γαλλίας και αυτή σε άλλο στη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Η 29χρονη εξαιτίας των ασφαλιστικών μέτρων που εκκρεμούσαν σε βάρος της δεν μπορούσε να ταξιδεύσει νόμιμα από την Αίγυπτο στη χώρα μας. Με δουλεμπορικό σκάφος έφθασε στην Κρήτη, όπου εντοπίστηκε και σημάνθηκε από τις ελληνικές αρχές. Έμεινε για λίγο στο νησί και στη συνέχεια με το Ελβετικό διαβατήριο έφθασε μέχρι την Αλεξανδρούπολη επιχειρώντας στις 2 Ιανουαρίου να περάσει στην Τουρκία.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα της εξαφάνισης ο σύζυγός της είχε ξεσηκώσει κύμα συμπαράστασης και αναζήτησης του παιδιού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το θέμα είχε απασχολήσει τηλεοπτικές εκπομπές της αιγυπτιακής τηλεόρασης. Όταν ενημερώθηκε για τον εντοπισμό της στα Ελληνοτουρκικά σύνορα ταξίδευσε στην Αθήνα και από εκεί οδικώς στην Αλεξανδρούπολη, διαδρομή κατά την οποία ανέβαζε στο διαδίκτυο φωτογραφίες από την χιονισμένη Ελλάδα συνοδευόμενες από σχόλια για τον εντοπισμό του παιδιού του. Μετά το δικαστήριο το πρωί της Πέμπτης, όπου κέρδισε την επιμέλεια, έφυγε άμεσα με τον Άνταμ, αεροπορικώς για Αθήνα, και τις επόμενες ημέρες θα φύγει για Αίγυπτο.

Όσον αφορά στην 29χρονη, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., επιχειρούν να την μεταπείσουν να μην ταξιδεύσει στην Τουρκία. Η ίδια μένει προσωρινά σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης. Στην Αίγυπτο δεν μπορεί να ταξιδεύσει καθώς εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις σε βάρος της, ενώ μπορεί να επιστρέψει στην Ελβετία όπου διαμένουν μέλη της οικογένειάς της. Παραμένει άγνωστο προς το παρόν, αν τελικά εμείνει στην αρχική φανατική της απόφαση να φθάσει στη Συρία.

Δημοφιλή