ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/02/2015 05:57 EET | Updated 10/02/2015 11:22 EET

Στις φλόγες τυλίχθηκε δημοτικό σχολείο στα Γιάννενα (ΦΩΤΟ)

epirus gate

Στις φλόγες τυλίχτηκε το 4ο δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων, στη συνοικία Λακκώματα στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με το epirusgate, στο οποίο ανήκουν οι φωτογραφίες και το ρεπορτάζ, η φωτιά προκλήθηκε από την καμινάδα του λέβητα θέρμανσης και επεκτάθηκε γρήγορα επειδή στο Σχολείο υπάρχει ξύλινη στέγη. Ευτυχώς δεν κινδύνεψε κανείς μαθητής.

Η αντίδραση των 14 εκπαιδευτικών ήταν άμεση. Χωρίς να δημιουργήσουν πανικό, εκκένωσαν αμέσως το σχολείο από τους 123 μαθητές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις αίθουσες διδασκαλίας και τους μετέφεραν στο κτίριο του βρεφονηπιακού σταθμού που βρίσκεται απέναντι. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκαν οι γονείς για να παραλάβουν τα παιδιά.

Το 4ο δημοτικό θα στεγαστεί προσωρινά στην Ανατολή Ιωαννίνων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, «το κύριο μέλημα τώρα είναι η γρήγορη μετεγκατάσταση του σχολείου, καθώς οι ζημιές είναι εκτεταμένες και θα απαιτηθεί χρόνος για την αποκατάσταση του κτιρίου. Από την πλευρά τού δήμου υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση, με στόχο να μπορέσει να λειτουργήσει το νέο σχολείο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, καθώς πρόκειται για καινούργιο κτίριο, που δεν έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα και απαιτούνται εργασίες, τόσο εντός του κτιρίου, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο, ώστε να καταστεί λειτουργικό και ασφαλές για τα παιδιά. Για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στην Ανατολή, υπήρξε συνεργασία του αντιδημάρχου Παιδείας, Παντελή Κολόκα, με την αντιπεριφερειάρχη, Τατιάνα Καλογιάννη και θα ισχύσει και στη συγκεκριμένη περίπτωση η πάγια διαδικασία που ακολουθεί η Περιφέρεια για τη μεταφορά των μαθητών».