ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/07/2017 10:11 EEST | Updated 10/07/2017 03:55 EEST

Πρεμιέρα για τις θερινές εκπτώσεις

Eurokinissi

Πρεμιέρα σήμερα Δευτέρα για τις θερινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου, ενώ τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά την ερχόμενη Κυριακή.

Στις 10 Ιουλίου ξεκινούν επίσημα οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και την Τετάρτη 31 Αυγούστου ενώ τα καταστήματα θα ανοίξουν και την ερχόμενη Κυριακή 16 Ιουλίου, την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου.

Πάντως αν και πάρα πολλά καταστήματα προχώρησαν το δεκαήμερο που μας πέρασε σε γενναίες προσφορές οι τιμές από αύριο σε πάρα πολλά προϊόντα αναμένεται να πέσουν έως και 70%.

Η ΕΣΕΕ προτρέπει τους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν τις πολλές ευκαιρίες που υπάρχουν, κάνοντας φθηνές και έξυπνες αγορές.

Σε θετικό πρόσημο σε αγοραστική κίνηση και τζίρο και άρα σε αύξηση του κύκλου εργασιών, για το σύνολο του λιανικού εμπορίου, κοντά στα επίπεδα του 5% ελπίζουν οι μικρομεσαίοι για να τονωθεί η αγορά.

Ο τζίρος των θερινών εκπτώσεων τα τελευταία επτά χρόνια κυμαίνεται σε περίπου 7 δισ. ευρώ.

Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι οι έλεγχοι από ειδικά κλιμάκια στην αγορά θα είναι συνεχείς. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν συμμορφωθεί με τους κανονισμούς, αλλιώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα. Προσεκτικοί βέβαια πρέπει να είναι και οι καταναλωτές για τυχόν αθέμιτες πρακτικές.

Πηγή:ert.gr