ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/07/2016 13:10 EEST | Updated 20/07/2016 15:38 EEST

Οι «8» πέταξαν το μαύρο κουτί του ελικοπτέρου

SOOC

Λίγο πριν απογειωθούν από το τουρκικό έδαφος και προσγειωθούν τελικά στην Αλεξανδρούπολη, οι «8» Τούρκοι στρατιωτικοί φρόντισαν να πετάξουν το μαύρο κουτί του ελικοπτέρου και τα όπλα τους με αποτέλεσμα να χαθούν μαζί με τον οπλισμό τους τα στρατιωτικά δεδομένα των πτήσεων, οι συντεταγμένες, οι συνομιλίες, οι χάρτες καθώς και οι τελευταίες τους διαδρομές κατά την απόπειρα του πραξικοπήματος. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες πέταξαν το μαύρο κουτί από μεγάλο ύψος κατά τη διάρκεια της απογείωσης

Από την πλευρά της η Τουρκία, αναζητώντας χωρίς επιτυχία αυτά τα δεδομένα ενισχύει τους ισχυρισμούς της ότι οι «8» συμμετείχαν τελικά με κάποιον τρόπο στην προσπάθεια αναζήτησης ή/και εξόντωσης του Ερντογάν. Την ίδια στιγμή, εάν το ηλεκτρονικό σύστημα δεν είχε εξαφανιστεί οι «8» θα μπορούσαν να αποδείξουν τους μέχρι στιγμής ισχυρισμούς τους.

Στοιχεία ώστο από τα κινητά τους τηλέφωνα δείχνουν αναπάντητες κλήσεις από συγγενικά τους πρόσωπα αλλά και κλήσεις προς διοικητή τους ο οποίος είχε επίσης στασιάσει κατά του Ερντογάν.