ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/03/2015 15:36 EET | Updated 13/03/2015 15:44 EET

Ολόκληρη η απολογία του Παναγιώτη Βλαστού: Πως ξέπλενε τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου - Ποιος ο ρόλος της Λίτσας

Eurokinissi

Απολογία – ποταμό έδωσε στους ανακριτές Διαφθοράς κκ Ρέα Κατσιβέλη και Δημήτρη Φούκα, ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός, ο οποίος ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για το κύκλωμα των νονών – εκβιαστών, που λειτουργεί μέσα από τις φυλακές και φέρεται – σύμφωνα με την κατηγορία ότι, ηγείται μαζί με τους συγκρατουμένους του Γιάννη Σκαφτούρο και Βασίλη Στεφανάκο.

Στην... μαμούθ απολογία του, που δόθηκε με δόσεις και διήρκεσε τέσσερις μέρες, ο Παναγιώτης Βλαστός επιτέθηκε με δριμύτητα στην εξαδέλφη του Λίτσα, που ήταν το “βαθύ λαρύγγι” στην υπόθεση, καθώς ήταν αυτή, που αποκάλυψε τη δράση του κυκλώματος στις Αρχές, κατηγορώντας την ότι είπε ψέμματα.

Ρωτήθηκε για τα 30 εκ. ευρώ από τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου, για τα οποία παραδέχτηκε ότι, έδωσε 1.500.000 στην εξαδέλφη του Λίτσα, για να τα “καθαρίσει” ο άνδρας της μέσω εργασιών σε γνωστό εφοπλιστή, ενώ ομολόγησε τη βομβιστική επίθεση σε βάρος της εισαγγελέως Τρικάλων κυρίας Σοφίας Πετράκη, που είχε ερευνήσει την υπόθεση της απόπειρας απόδρασης με ελικόπτερο του βαρυποινίτη με τη συνεργασία άλλων ποινικών από τα Τρίκαλα τον Φεβρουάριο του 2013.

Με πολύ γλαφυρό τρόπο περιέγραψε πως λειτουργούσε επί χρόνια η εξαδέλφη του Λίστα Βλαστού ως το δεξί του χέρι σε δουλειές, που δεν μπορούσε ο ίδιος να κάνει μέσα από τη φυλακή και ότι εξαγόραζε τις υπηρεσίες της αυτές με ακριβά δώρα, όπως αυτοκίνητα και μετρητά, αλλά και αισθητικές επεμβάσεις όπως μποτοξ, λιποαναρροφήσεις κλπ.

Ως... ημερολόγιο της δράσης του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απολογία του Παναγιώτη Βλαστού, που γιά πρώτη φορά είναι τόσο λεπτομερής, περιγραφική και αποκαλυπτική, ενω ξεκίνησε στις 4 Μαρτίου στα ανακριτικά γραφεία και ολοκληρώθηκε στις 11 Μαρτιου στις φυλακες Κορυδαλλού, όπου κρατείται.

Αναλυτικά η απολογία του Παναγιώτη Βλαστού

Sponsored Post