ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/02/2016 07:17 EET | Updated 14/02/2016 07:18 EET

Ο ροπαλοφόρος ενώ καταζητούνταν έγραφε στο Facebook: «Εμείς δεν ήρθαμε στην Αθήνα για σουβλάκια και χορούς»

ASSOCIATED PRESS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Εμπρηστικές αναρτήσεις στο Facebook ακόμα και λίγες ώρες πριν τη σύλληψή του από άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας έκανε ο 30χρονος ροπολοφόρος, ο οποίος κατηγορείται ότι πρωταγωνίστησε στα επεισόδια που έγιναν την Παρασκευή στο Χαϊδάρι, στο σημείο όπου υπήρχε μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. για να μην περάσουν τρακτέρ αγροτών.

Ο 30χρονος, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο, απεικονιζόταν σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο να χτυπά με μανία περιπολικό και στη συνέχεια να διαφεύγει.

Σε ανάρτηση με ακραίους χαρακτηρισμούς -λίγες ώρες πριν τη σύλληψή του- στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook γράφει, σύμφωνα με τη HuffPost Greece, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών:

«Εμείς δεν ήρθαμε για σουβλάκια, χορούς και πανηγύρια. Και το αποδείξαμε. Ξυπνάτε. Αν θέλετε τέτοια τότε συνεχίστε να συντάσσεστε με τους ληστοσυμμορίτες του ΚΚΕ που εκμεταλλεύονται τον αγώνα σας και κάνουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με σκοπό την αποδυνάμωση του αγώνα σας. Ποιος διαπραγματεύτηκε να κατέβουν 20 τρακτέρ μόνο από το μπλόκο της Νίκαιας; Ο… (αναφέρεται όνομα συνδικαλιστή)».

Το κείμενό του γράφτηκε ενώ αναζητούνταν από την ΕΛ.ΑΣ. για τις καταστροφές στο περιπολικό. Παρ' όλαυτά ο 30χρονος συνέχιζε να ειρωνεύεται τους ειρηνικούς αγρότες διαδηλωτές του Συντάγματος: «Ξυπνάτε. Γιατί την επομένη θα θέλετε πραγματικά αλλά εσείς δεν θα μπορείτε. Γιατί την επομένη δεν θα έχει σουβλάκια και χορούς νεοέλληνα. Κατάλαβες;. Όταν κοπούν όλα τότε θα τρέχετε και δεν θα προλαβαίνετε».

Ο 30χρονος συνελήφθη τελικά το Σάββατο και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. Είχε προηγηθεί η ταυτοποίηση των στοιχείων του από την Κρατική Ασφάλεια. Δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος άνδρας είναι μέλος της ΧΑ, κάτι που συνδέεται και με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων ότι πίσω από τα επεισόδια των αγροτών βρίσκονται ακροδεξιοί πυρήνες.