ΔΙΕΘΝΕΣ
18/11/2018 12:48 EET

Κολυμβητής πέθανε από «τσίμπημα» σαλαχιού στην Αυστραλία

The Telegraph

Ένας 42χρονος κολυμβητής στην Αυστραλία πέθανε μετά από τσίμπημα σαλαχιού στο στομάχι, σε μια σπάνια θανατηφόρα συνάντηση με το ψάρι.

Το άτυχο θύμα, βρισκόταν το Σάββατο στα ύδατα της παραλίας «Lauderdale» περίπου 14 μίλια μακριά από το νησιωτικό κράτος της Τασμανίας, όταν «υπέστη πληγή στην κοιλιακή χώρα», η οποία σύμφωνα με την αστυνομία προκλήθηκε από κάποιο θαλάσσιο ζώο.

Το δημοσίευμα στη Telegraph, αναφέρει πως οι φίλοι του 42χρονου κολυμβητή τον είχαν σύρει στην παραλία αλλά έπαθε καρδιακή προσβολή με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

«Συνηθίζεται τα θύματα να παθαίνουν καρδιακή προσβολή από το τσίμπημα ενός σαλαχιού, όμως περαιτέρω εξέταση του θύματος θα δώσει παραπάνω στοιχεία»,δήλωσε ανώτερος αστυνομικός της τοπικής αστυνομίας την Κυριακή.

Τα σαλάχια βρίσκονται συνήθως σε τροπικά νερά και σπάνια επιτίθενται σε ανθρώπους. Οι ακίδες τους, που βρίσκονται στο τέλος των ουρών τους, επικαλύπτονται με τοξικό δηλητήριο και τις χρησιμοποιούν για να αμυνθούν όταν απειλούνται.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, συνήθως οι περισσότεροι τραυματισμοί στους ανθρώπους προκαλούνται  όταν περπατούν επάνω σε ρηχά νερά και μπορεί κάποιο σαλάχι να τους τσιμπήσει στον αστράγαλο.

 

Πηγή: Τhe Telegraph