ΔΙΕΘΝΕΣ
06/11/2018 11:25 EET | Updated 06/11/2018 14:22 EET

Κολυμβητής σε τουριστικό παράδεισο της Αυστραλίας πεθαίνει μετά από επίθεση καρχαρία

Mark Fitzpatrick via Getty Images

Φρικτό θάνατο βρήκε ένας Αυστραλός σε έναν από τους τουριστικούς παραδείσους του Queensland.

Ο 33χρονος κολυμπούσε στο Cid Harbour στα νησιά Whitsunday μαζί με φίλους του, όταν δέχθηκαν επίθεση από καρχαρία. Όταν τον ανέσυραν από το νερό ήταν ακόμη εν ζωή αλλά είχε υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς στα πόδια και τα χέρια ενώ είχε χάσει πολύ αίμα.

Λίγο αργότερα κατέληξε στο νοσοκομείο αφού υπέστη, σύμφωνα με τις αρχές, καρδιακή προσβολή.

Σημειώνεται πως ο 33χρονος είναι το τρίτο κατά σειρά θύμα επίθεσης καρχαρία στην περιοχή αλλά στις άλλες δύο τα θύματα κατάφεραν να επιβιώσουν.

Τον Σεπτέμβριο, όπως αναφέρει το BBC, ένα κορίτσι ηλικίας 12 ετών και μια γυναίκα ηλικίας 46 ετών τραυματίστηκαν σοβαρά σε δύο επιθέσεις στο Cid Harbour οι οποίες σημειώθηκαν εντός 24 ωρών. Δυστυχώς η 12χρονη λίγο αργότερα κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του ενός ποδιού τους.

Συνολικά στην Αυστραλία έχουν σημειωθεί φέτος άλλες 16 επιθέσεις στις οποίες τα θύματα υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς ενώ καταγράφηκε και μια θανατηφόρα επίθεση.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία προκειμένου να απαντηθεί το βασικό ερώτημα που απασχολεί επιστήμονες και αρχές και δεν είναι άλλο από το τι είναι αυτό που τραβά τους καρχαρίες στην συγκεκριμένη περιοχή δεδομένου ότι οι επιθέσεις καρχαριών στη περιοχή Whitsunday χαρακτηρίζεται ως «σπάνιο φαινόμενο». Όπως λέει ο καθηγητής Colin Simpfendorfer του Πανεπιστημίου James Cook, υπάρχουν υποψίες πως οι καρχαρίες έλκονται από τις αλιευτικές δραστηριότητες ή τα βρώμικα νερά αλλά, όπως σημειώνει, αυτά επί τους παρόντος είναι μόνο θεωρίες.

Όπως τονίζει, τέτοιου είδους μαζικές επιθέσεις, παρατηρούνται κατά διαστήματα σε όλο τον κόσμο, αλλά όπως λέει, οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν γιατί συμβαίνει αυτό. «Απλά υπάρχει μια περίοδος κατά την οποία οι συνθήκες είναι τέτοιες που πυροδοτούν πιο συχνές επιθέσεις». Προσθέτει δε πως σε αντίθεση με την ευρύτερη αντίληψη που υπάρχει, οι καρχαρίες αποφεύγουν τις περιοχές με πολλούς κολυμβητές.

Πηγή: BBC