ΔΙΕΘΝΕΣ
11/12/2017 16:28 EET

Κομισιόν: Η προσωρινή συμφωνία για το Brexit δεν είναι νομικά δεσμευτική, αλλά είναι συμφωνία κυρίων

EMMANUEL DUNAND via Getty Images

Η προσωρινή συμφωνία για το Brexit στην οποία κατέληξαν η Τερέζα Μέι και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι νομικά δεσμευτική ωστόσο η βρετανή πρωθυπουργός έχει υποσχεθεί πως η κυβέρνησή της θα τηρήσει μια συμφωνία κυρίων, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της ΕΕ.

«Επίσημα μιλώντας, η κοινή έκθεση δεν είναι νομικά δεσμευτική», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τις δηλώσεις υπουργών της Μέι ότι οι όροι της συμφωνίας που επιτεύχθηκε την περασμένη Παρασκευή μπορεί να αλλάξουν.

«Αλλά θεωρούμε πως η κοινή έκθεση του Μισέλ Μπαρνιέ και του Ντέιβιντ Ντέιβις είναι μια συμφωνία μεταξύ κυρίων και αντιλαμβανόμαστε πως υποστηρίζεται και επικυρώνεται πλήρως από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου», πρόσθεσε, αναφερόμενους στον διαπραγματευτή της κάθε πλευράς.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, είπε: «Ο πρόεδρος Γιούνκερ είχε συνάντηση με την πρωθυπουργό Μέι το πρωί της περασμένης Παρασκευής προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι ισχύει αυτό ακριβώς. Έκαναν χειραψία».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)