ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/09/2020 12:52 EEST | Updated 22/09/2020 13:03 EEST

Κορονοϊός: Εστίες υπερμετάδοσης πλατείες του κέντρου

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε περιοχές με έξαρση του μεταναστευτικού και της χρήσης ναρκωτικών.

Huffpost GR

Την ώρα που οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι το κέντρο της Αθήνας έχει ιδιαίτερα υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, σε αρκετές κεντρικές πλατείες της Αθήνας φαίνεται ότι δεν τηρούνται τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος τράβηξε και τις σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύει η HuffPost Greece.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε περιοχές με έξαρση του μεταναστευτικού και της χρήσης ναρκωτικών και κυρίως στην πλατεία Βικτωρίας, στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, στην πλατεία Αμερικής, στην πλατεία Κουμουνδούρου, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, στα Πατήσια και στην Κυψέλη. Σύμφωνα με τον Γιώργο Αποστολόπουλο, στις περιοχές αυτές δεν υπάρχει μέριμνα για τήρηση των μέτρων. Οι μετανάστες και οι χρήστες ναρκωτικών συνωστίζονται σε πλατείες και δρόμους, χωρίς μέτρα προστασίας και αυτό το γεγονός εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δική τους υγεία αλλά και  για τη δημόσια υγεία.

Μία λύση θα ήταν, σύμφωνα με τον κ. Αποστολόπουλο, οι άνθρωποι αυτοί να φιλοξενούνται σε ειδικές αποκεντρωμένες δομές.

Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ. λαμβάνει από χθες Δευτέρα έκτακτα μέτρα για τις πλατείες και αναμένεται να γίνουν τις επόμενες ημέρες έκτακτες επιχειρήσεις σε δημόσιους χώρους, όπου συνωστίζεται κόσμος. Παράλληλα, οι αστυνομικοί θα καλούν με τα μεγάφωνα των περιπολικών τους πολίτες να μη συνωστίζονται. Τα ηχητικά μηνύματα θα ακούγονται σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές γλώσσες. 

Huffpost GR
Huffpost GR
Huffpost GR
Huffpost GR

Sponsored Post