ΠΟΛΙΤΙΚΗ
24/01/2018 21:19 EET

Κοτζιάς: Με την αδράνειά τους άφησαν να κτίζονται «αλυτρωτικοί Μεγαλέξανδροι»

Με την αδράνεια τους άφησαν να κτίζονται «αλυτρωτικοί Μεγαλέξανδροι», έγραψε στο Twitter, o υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Λίγα λεπτά μετά το πέρας της συνάντησης των πρωθυπουργών Ελλάδας και πΓΔΜ στο Νταβός, ο κ. Κοτζιάς διαμηνύει ότι «με την εξωτερική μας πολιτική βάζουμε τέλος στους αλυτρωτισμούς» και συμπληρώνει πως «ο λαός θα δει και θα κρίνει».

Οι συνθήκες φτιάχνονται με τη δράση μας, όχι με ανόητες μεγαλοστομίες αδράνειας, υπογραμμίζει καταληκτικά στην ανάρτησή του.

Με άλλο tweet ζητά από κόμματα που κυβέρνησαν να εξηγήσουν γιατί και πώς θεωρούν σήμερα τις τότε κυβερνητικές θέσεις τους ως λάθος. 

Επισημαίνει δε πως γραπτά διαπραγματεύσεών τους υπάρχουν και τα καλεί να εξηγήσουν γιατί και πώς θεωρούν σήμερα τις τότε κυβερνητικές θέσεις τους ως λάθος.

Κύρτσος: Η κυβέρνηση Τσίπρα γελοιοποιεί τη διπλωματία  

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα γελοιοποιεί τη διπλωματία και βλάπτει σοβαρά το εθνικό συμφέρον. «Με βάση τις δηλώσεις Τσίπρα, Ζάεφ στο Νταβός, ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων έχει σχέση με ονομασία δρόμων και όχι με Σύνταγμα και εθνότητα στα οποία σκόπιμα δεν αναφέρθηκαν» τονίζει επίσης.