ΔΙΕΘΝΕΣ
19/02/2018 18:20 EET

Κρούσμα ντόπινγκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς. Ρώσος αθλητής εγκατέλειψε τους Αγώνες γιατί μάλλον κατανάλωσε απαγορευμένη ουσία

Κλυδωνισμοί στη Νότια Κορέα

Cathal McNaughton / Reuters

Έρευνα για κρούσμα υπόθεσης ντόπινγκ διεξάγει το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που πραγματοποιούνται στην Πιόνγκστανγκ, προκαλώντας ανησυχία στους θαυμαστές του αθλητή Alexander Krushelnitsky, ο οποίος φέρεται να είναι ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης.

Το πρώτο δείγμα της έρευνας που αφορά το Ρώσο αθλητή βρέθηκε θετικό. Ο κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στο μεικτό κέρλινγκ δέχεται κατηγορίες για την κατανάλωση της ουσίας «μελδόνιο» που βοηθά στην αύξηση της ροής του αίματος και βελτιώνει την απόδοση κατά την άσκηση. Ο Krushelnitsky εξέφρασε στους Ρώσους αξιωματούχους το φόβο του πως κάποιος από τους συναθλητές του που αποκλείστηκαν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς, έριξε μελδόνιο στο ποτό του.

Toby Melville / Reuters

Ο αθλητής έχει ήδη φύγει από το Ολυμπιακό Χωριό και αυτή την ώρα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην εξέταση του δεύτερου δείγματος.

«Από τη μία πλευρά είναι πολύ απογοητευτικό όταν γίνεται χρήση απαγορευμένων ουσιών, αλλά από την άλλη δείχνει την αποτελεσματικότητα του συστήματος αντιντόπινγκ στους αγώνες που προστατεύει τα δικαιώματα όλων των καθαρών αθλητών», είπε ο εκπρόσωπος του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Mark Adams.

Cathal McNaughton / Reuters

O πρόεδρος της ρωσικής Ομοσπονδίας Κέρλινγκ από την πλευρά του τόνισε πως δεν αποκλείεται να του έριξαν την ουσία μέσα στο ποτό ή το φαγητό του και υπονόησε ότι ευθύνονται πολιτικοί εχθροί της Ρωσίας ή αντίπαλοι του Ρώσου αθλητή.

Να σημειώσουμε ότι Ρώσοι αθλητές δεν εκπροσωπούν την χώρα τους στην Νότια Κορέα, αλλά διαγωνίζονται αυτόνομα, λόγω των κατηγοριών για συγκάλυψη σε υποθέσεις ντόπινγκ από το ρωσικό κράτος.

Με πληροφορίες από Reuters