Κυβέρνηση: «Οργανωμένη απόπειρα» παραβίασης των ελληνικών συνόρων στον Έβρο

Αίσθηση ο αριθμός 4.000 των ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν μέσα σε ώρες στον Έβρο. Η Αθήνα κάνει λόγο για 66 συλληφθέντες που δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ.
Μέγαρο Μαξίμου
Μέγαρο Μαξίμου
Eurokinissi

Η κυβέρνηση κάνει λόγο για «οργανωμένη απόπειρα παραβίασης των ελληνικών συνόρων» μιλώντας χωρίς περιστροφές για μία νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε μέσα σε ελάχιστες ώρες στον Έβρο, όπου επιβεβαιώνεται ότι έχουν συγκεντρωθεί 4.000 πρόσφυγες/μετανάστες από την Τουρκία, ορισμένοι εκ των οποίων ήδη επιχείρησαν τη νύχτα να διασχίσουν τα σύνορα, χωρίς έγγραφα και παραβιάζοντας τις νόμιμες διαδικασίες.

«Η Ελλάδα δέχθηκε χθες μία οργανωμένη, μαζική, παράνομη απόπειρα παραβίασης των συνόρων της και άντεξε, προστατεύοντας τα σύνορά μας και της Ευρώπης», είπε ξεκινώντας τις δηλώσεις τους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και συνέχισε: «Απετράπησαν περισσότερες από 4.000 παράνομες είσοδοι. Οι 66 που πέρασαν, κρατούνται και δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ευχαριστούν και συγχαίρουν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή, δίνοντας πραγματική μάχη. Ενισχύουμε τις δυνάμεις μας στην ξηρά και στη θάλασσα. Στον Έβρο μεταφέρονται επιπλέον δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού. Στα νησιά ενισχύονται οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και από σήμερα επιχειρούν συνολικά 52 σκάφη του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού».

Μέγαρο Μαξίμου
Μέγαρο Μαξίμου
Eurokinissi

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξερχόμενος της έκτακτης σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για την κρίση στο μεταναστευτικό/προσφυγικό. Και ο κατέληξε: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας».

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνάντηση υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος.