senora

Σύριοι που ζούσαν στον Λίβανο, και συχνά αντιμετωπίζονταν εχθρικά, τρέχουν πίσω να γλυτώσουν από το νέο πόλεμο. Και οι Λιβανέζοι, ακολουθούν μαζί τους τον δρόμο της προσφυγιάς.
Ανησυχία για μεγάλες ουρές και αναμονή στα σύνορα και θέμα πιθανής έλλειψης του αναγκαίου προσωπικού. Έλεγχοι εγγράφων, ΙΧ, φορτηγών.
Η Γερμανίδα υπ. Εσωτερικών N.Φέζερ υπενθυμίζει τους στόχους των ελέγχων και καθησυχάζει συνοριακές πόλεις, εργαζομένους και μεταφορείς ότι δεν θα επιβαρυνθούν με ουρές στα σύνορα.
Ο Υπ.Προστασίας του Πολίτη εξηγεί τους κινδύνους της πολιτικής που θα εφαρμόσει το Βερολίνο και αφήνει αιχμές για τα μέτρα που λαμβάνει από τις 16 Σεπτεμβρίου.
Απομάκρυνση πολιτών και επιχειρήσεις σε Μπιέλγκοροντ, Μπριάνσκ, Κουρσκ- όπου βρίσκεται και ο παλαιότερος πυρηνικός ηλεκτροπαραγωγικός-μετά την μεγάλης κλίμακας, ουκρανική εισβολή.
Γίνεται λόγος για αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά В-52Н που άλλαξαν την πορεία τους μετά την εμφάνιση MiG-29 και MiG-31. Κανένα σχόλιο από την Ουάσιγκτον
Ακολούθησε παλαιότερο νόμο που είχε χρησιμοποιήσει ο Τραμπ, τον οποίο θα έχει απέναντι του στις εκλογές.Το μεταναστευτικό είναι από τα βασικά ζητήματα που θα κρίνουν το αποτέλεσμα.
Το Τελ Αβίβ υποστηρίζει πως στην ουδέτερη ζώνη-από όπου διέρχεται όλη η ανθρωπιστική βοήθεια- εντοπίστηκαν τούνελ που χρησιμοποιεί η Χαμάς για λαθρεμπόριο. Διαψεύδει η Αίγυπτος.
«Τα σύνορά μας, τα ανατολικά ευρωπαϊκά σύνορα για τα οποία η Ελλάδα είναι υπεύθυνη, θωρακίζονται κάθε μέρα, όλο και περισσότερο και είναι απολύτως ασφαλή».
Η Ελλάδα υπογραμμίζει πως η εν λόγω υπουργική απόφαση της Λιβύης δεν προκαταλαμβάνει ούτε θα προκαταλάβει τυχόν δικαιώματα της Ελλάδας που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο.