Λάστιχο μοτοσικλέτας εξερράγη στα 300 χλμ./ώρα (βίντεο)

Κατά τη διάρκεια αγώνα.
.
.
Youtube

Στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας Superbike για τον αγώνα North West 200 (NW200) στη Βόρεια Ιρλανδία για το πρωτάθλημα Road Racing, ο Μικαέλ Ντάνλοπ αντιμετώπισε ένα μεγάλο πρόβλημα.

Η μεγάλη τραγωδία αποφεύχθηκε από συνδυασμό τύχης και ικανοτήτων, όταν διαλύθηκε το πίσω ελαστικό του Ντάνλοπ με περίπου 300 χ.α.ω σκορπώντας τα κομμάτια του στον δημόσιο δρόμο όπου διεξάγεται ο North West 200, μαζί με τμήματα από τα φτερά που έσπασαν.

.
.
Youtube

Όπως μεταφέρει το Motorcyclesports, το περιστατικό τελικά δεν κατέληξε σε τραγωδία, λόγω των ικανοτήτων του Ντάνλοπ, αλλά ερασιτεχνικό βίντεο αποτύπωσε την τρομακτική στιγμή που ο οδηγός κινδύνευσε να χάσει τον έλεγχο της μηχανής του.

Η σοβαρότητα του συμβάντος οδήγησε την Dunlop - που είναι αποκλειστικός προμηθευτής της Moto3 και της Moto2 με αγωνιστικά ελαστικά ενώ έχει τεράστιο ποσοστό στους αγώνες TT - να αποσύρει από τον τελευταίο αγώνα το σύνολο των αγωνιζομένων που χρησιμοποιούσαν τα αγωνιστικά ελαστικά της με αποτέλεσμα εκκίνηση να πάρουν μόνο 22 από τους 56 αναβάτες.