Ληστές χρηματαποστολών στα χέρια της Αστυνομίας (Βίντεο)

Η στόχευση των ATM, η αποθήκη-κρύπτη και τα κατασχεθέντα από την Αστυνομία.
.
.
Eurokinissi

Τρία μέλη συμμορίας, τα οποία κατηγορούνται ότι διέπρατταν ληστείες σε χρηματαποστολές, την ώρα που οι υπάλληλοί τους ανεφοδίαζαν μηχανήματα αυτόματης ανάληψης τραπεζών (ATM), ταυτοποίησαν και συνέλαβαν τα στελέχη του Τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο άνδρες, 50 και 53 ετών, και μια γυναίκα, 42 ετών.

.
.
Ελληνική Αστυνομία

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, οι συλληφθέντες επέλεγαν καταστήματα ή χώρους όπου ήταν εγκατεστημένα ΑΤΜ τραπεζών, περίμεναν να φθάσει η χρηματαποστολή και, όταν ο υπάλληλος με τις κασετίνες στα χέρια ανεφοδίαζε το μηχάνημα, τον απειλούσαν με πιστόλι και άρπαζαν τα χρήματα. Για την προσέγγισε και τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν μοτοσικλέτα, με την οποία στη συνέχεια πήγαιναν σε μία αποθήκη στα Σεπόλια, που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο. Για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους, κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και φορούσαν γάντια. Μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιήσει μία τέτοια ληστεία, στα μέσα Φεβρουαρίου, σε χρηματαποστολή στα Σεπόλια, από όπου άρπαξαν 150.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες καθώς και από την κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 8 χάπια,
  • 3 αυτοκίνητα και δίκυκλη μοτοσικλέτα,
  • πιστόλι, 2 γεμιστήρες, 35 φυσίγγια,
  • είδη ρουχισμού που φορούσαν την ημέρα της ληστείας και
  • 11.250 ευρώ.

Οι ερευνητές της Ασφάλειας εντόπισαν μέρος των χρημάτων μέσα σε μία κρύπτη στην ντουλάπα υπνοδωματίου, ενός από τους συλληφθέντες.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο 50χρονος είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για «σκηνοθετημένη» απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός τηλεοπτικού παρουσιαστή τον Απρίλιο του 2021, όταν και φέρεται να είχε πυροβολήσει μαζί με συνεργό του εναντίον μοτοσικλετιστών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που τους καταδίωξαν. Ο συγκεκριμένος, όμως, είχε αθωωθεί κατά την ακροαματική διαδικασία.

Δημοφιλή