ΠΟΛΙΤΙΚΗ
25/01/2019 00:08 EET

Λεβέντης: Η Ελλάδα έχει εθνικό πένθος. Οι μόνοι που χαίρονται είναι η παρέα του Τσίπρα

«Ο ελληνικός λαός έξω τρώει χημικά»

Eurokinissi

Από την Παρασκευή «η Ελλάδα έχει εθνικό πένθος, οι μόνοι που χαίρονται είναι η παρέα του κ. Τσίπρα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, εν όψει της ψηφοφορίας για τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Ο ελληνικός λαός έξω τρώει χημικά...χρειάστηκαν χημικά για να γίνει αυτή η συζήτηση. Αυτό θα γράψει η ιστορία. Ότι την ημέρα που η Βουλή συνεδρίαζε, έξω ριχνόντουσαν χημικά» είπε ο κ. Λεβέντης.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος εκτιμούσε «ότι ο κ. Τσίπρας θα ήταν έξυπνος και θα πήγαινε σε εκλογές. Δεν ήταν. Κύριε Τσίπρα, θα είστε εσείς απέναντι στην ιστορία που μειοδοτήσατε σε βάρος της χώρας».

«Όταν μια βουλή ενεργεί αντίθετα με τη θέληση της κοινωνίας, αυτή η βουλή καλύτερα να τελειώνει άμεσα, για να έρθει μία σοβαρότερη» είπε ο κ. Λεβέντης, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «αδιαφορήσατε εντελώς για την αντίθετη άποψη. Εσείς τα ξέρετε όλα».

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, «είναι χρέος της επόμενης βουλής να την ακυρώσει, και ας λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν ακυρώνεται».

Όταν ο λαός είναι αντίθετος, δεν καταπίνει τέτοιου είδους ενέργειες, τόνισε, δηλώνοντας πως, αν ο κ. Τσίπρας έκανε δημοψήφισμα για το θέμα, θα το έχανε.