ΕΙΔΗΣΕΙΣ
08/03/2016 02:50 EET | Updated 08/03/2016 02:58 EET

Λεβέντης: Ο Τσίπρας θα μας πάει σε 5 μνημόνια και Grexit. Θα πάω την Ένωση Κεντρώων στο 15%

Οι χώρες που κλείνουν σύνορα θα έχουν συνέπειες, ενώ εκτίμησε ότι αν «παγώσουν» τα κονδύλια προς την Τουρκία, τότε «θα έχουμε πάρτι» εκτίμησε , μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στο Star το βράδυ της Δευτέρας.

«Η θέση μου για το προσφυγικό είναι να ταυτιστούμε τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Μόνο συγκλίσεις πρέπει να κάνει η Ελλάδα, αν προχωρήσει σε συγκρούσεις, τελείωσε η χώρα» πρόσθεσε ο κ.Λεβέντης, ενώ αποκάλυψε ότι ο ίδιος ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Π.Παυλόπουλο στο κείμενο για το προσφυγικό να μην αναφέρονται οι λέξεις: "κυρώσεις ή βέτο", «γιατί θα μας φέρουν σε σύγκρουση με ομάδα χωρών», αλλά να υπάρχει η λέξη «συνέπειες». «Να φτιάξουμε τα hotspots και να πάμε με την Μέρκελ» τόνισε.

Στο ερώτημα «γιατί δεν υπέγραψε το κείμενο που υπέγραψαν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί για το προσφυγικό;», ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εξήγησε ότι αρνήθηκε να το υπογράψει, γιατί ενώ ο ίδιος ζητούσε επιμόνως να συζητηθούν και τα υπόλοιπα θέματα (οικουμενική, οικονομικό θέμα, αξιολόγηση, ασφαλιστικό), «κανείς τους δεν ήθελε να συζητήσουμε για τα άλλα θέματα».

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται τυχοδιωκτικά, σκέφτονται το τομάρι τους και όχι την χώρα» κατήγγειλε ο κ.Λεβέντης και πρόσθεσε πως «υπήρχε άξονας συνεννόησης Μητσοτάκη- Θεοδωράκη-Γεννηματά στην σύσκεψη».

Ο κ.Λεβέντης άφησε αιχμές για την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα Γεννηματά, λέγοντας ότι «κατά την διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών έπαιζε με το κινητό της, έπαιρνε οδηγίες μέσω του κινητού της».

Παράλληλα, την κατηγόρησε ότι ενώ αρχικά δεν ήθελε να συζητηθεί το θέμα της οικουμενικής κυβέρνησης, τελικά μετά από έξι ώρες συνεδρίασης, το έριξε στο τραπέζι.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε πολλές φορές την επιθυμία του για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεν θέλει να συμμετέχει σε αυτήν. Υποστήριξε μάλιστα ότι οικουμενική κυβέρνηση θέλει και ο λαός, προειδοποιώντας ότι οι πρόωρες εκλογές θα ήταν καταστροφή για την χώρα.

Τάχθηκε υπέρ μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών, υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν κάνει για πρωθυπουργός. «Ο Τσίπρας κρέμεται από το ζωνάρι της Μέρκελ … Δεν τον κατηγορώ για την θέση του, αλλά για την κωλοτούμπα του. Με την επιπολαιότητα του χρέωσε την χώρα 14 δισ ευρώ» είπε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι αν συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός, η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση.

«Η Ελλάδα θα πάει σε 5 μνημόνια και μετά σε Grexit, γιατί ο Τσίπρας δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις.  Η χώρα θα χάνει χρόνο, αν μείνει αυτή η κυβέρνηση. Ο Τσίπρας δεν κάνει γι' αυτή την δουλειά… Πέντε χρόνια, όσο ήταν αντιπολίτευση, μιλούσε για ένα άπιαστο όνειρο, στον έκτο χρόνο έκανε το λιοντάρι με τις διαπραγματεύσεις, και τελικά τα υπέγραψε όλα... ξεβρακώθηκε και δεν ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό» πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο κ.Λεβέντης αποκάλυψε τις προθέσεις του να φτάσει το κόμμα του στο 15%, πράγμα που όπως είπε, δεν αρέσει καθόλου στην κ.Γεννηματά και στον κ. Θεοδωράκη.

Sponsored Post