LIFE
10/02/2015 04:42 EET | Updated 10/02/2015 08:43 EET

Το «Groceristas» φιλοδοξεί να φτιάξει μία γειτονιά με βιολογικά προϊόντα στην καρδιά της Αθήνας

groceristas

Ο Παναγιώτης Ροσόλυμος, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος «Groceristas» στο Παγκράτι, φιλοδοξεί να ενώσει όλους τους Έλληνες (και όχι μόνο) μικροπαραγωγούς κάτω από μία στέγη, φιλοξενώντας μοναδικά προϊόντα από οικοτεχνίες και μικρές βιοτεχνίες.

Τι είναι το Groceristas

Το Groceristas είναι ένα βιολογικό ντελικατέσεν το οποίο δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2014. Αποτελείται από μία ομάδα νέων ατόμων με οικολογική συνείδηση και όρεξη για έρευνα και νέες συνεργασίες, όπου το κυνήγι των γεύσεων σε όλα τα επίπεδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Ποια είναι η φιλοσοφία σας;

Η φιλοσοφία μας είναι, η ανεύρεση της αγνής πρώτης ύλης, μέσα από πραγματικά μικρούς παραγωγούς στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το μότο μας είναι, άλλωστε, «Όλος ο κόσμος μια γειτονιά στην καρδιά της Αθήνας». Ταυτόχρονα, πιστεύουμε ότι η απαράμιλλη ποιότητα αξίζει και πρέπει να είναι προσεγγίσιμη από όλα τα κοινωνικά στρώματα γι' αυτό και το αλληλέγγυο εμπόριο αποτελεί τον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας. Στόχος μας είναι η μύηση της φιλοσοφίας του πραγματικού «ευ ζην», αναδεικνύωντας τρόπους για να γευτούμε απλά τη ζωή και να βιώσουμε το μεγαλείο της φύσης.

Τι μπορεί κανείς να βρει στο κατάστημά σας;

Στο Groceristas μπορείτε να βρείτε πάνω από 600 διαφορετικά προϊόντα, από τους Φούρνους Ικαρίας, την Νικαράγουα, το Μεξικό, την Ινδία, αλλά και την Κύθνο, την Τήνο και τη Μάνη μέχρι το Περού και την Νέα Γουινέα. Ξεχασμένα μπαχαρικά, αρχέγονα βότανα με ευεργετικές ιδιότητες και κρυμμένα μυστικά μακρινών τόπων και λαών αποτελούν την καρδιά μας.Τα περισσότερα προϊόντα μας πωλούνται χύμα. Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία από προϊόντα χωρίς γλουτένη, λακτόζη και ζάχαρη, προστατεύοντας έτσι τις ιδιαίτερες διατροφικά ομάδες με διάφορες παθήσεις, δίνοντας μεγάλη ποικιλία σε χορτοφάγους, εγκύους και αθλητές. Εδώ θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για να κάνετε τη ζωή αλλά και την ψυχή σας πιο νόστιμη δοκιμάζοντας τα ελιξήρια μας.Τα ελιξήρια χωρίζονται σε ενεργειακά τονωτικά, αφροδισιακά/ σεξουαλικά, λιποδιαλυτικά/ αποτοξινωτικά, αντιοξειδωτικά, ελιξήρια που ενισχύουν την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου και της μνήμης και ελιξήρια που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Σε τι διαφέρει από ένα άλλο κατάστημα με βιολογικά προϊόντα;

Διοργανώνουμε διάφορα δωρεάν σεμινάρια και εκδηλώσεις και έχουμε αναπτύξει και επαναφέρει έναν πανάρχαιο τρόπο διαλογής και επιλογής προϊόντων. Στόχος μας είναι να επιλέξουμε, να αναδείξουμε και να φέρουμε άμεσα στο κοινό τα καλύτερα προϊόντα που διαθέτουν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της μυστικής λίστας μας. Όλοι μπορούν εύκολα και γρήγορα να απολαύσουν την ποικιλία των προϊόντων απ'όλο τον κόσμο που προσφέρουν οι «εξερευνητές γεύσεων», και να «ταξιδέψουν» σε ένα αρχέγονο και αέναο ταξίδι γεύσης. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο αλληλέγγυο εμπόριο βρίσκοντας μικρούς παραγωγούς απ'όλο τον κόσμο και δημιουργούμε μοναδικά ελιξήρια με φανταστικά αποτελέσματα.

Πείτε μου λίγα λόγια για τη φιλανθρωπική σας δράση.

Σε συνεργασία με την Wise Greece αγοράζουμε προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς και δίνουμε τρόφιμα σε άστεγους και σε μικρά παιδάκια της πόλης μας.

Πόσο σημαντικό είναι να στηρίζουμε τους μικρούς παραγωγούς;

Για εμάς είναι το σημαντικότερο κομμάτι των δραστηριοτήτων μας, καθώς μόνο αν στηρίξουμε τους μικρούς παραγωγούς θα έχουμε την καλύτερη δυνατή πρώτη ύλη. Βοηθούμε έτσι την πραγματική οικονομία και εξασφαλίζουμε έτσι χαμηλότερες τιμές για τους καταναλωτές.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για το Groceristas;

Είμαστε στην διαδικασία της δημιουργίας νέων καινοτόμων φρέσκων ροφημάτων με superfoods,που θα μπορείτε να τα απολαύσετε πολύ σύντομα από το κατάστημά μας αλλα και πολλών πολλών εκδηλώσεων. Μείνετε συντονισμένοι, λοιπόν!

GROCERISTAS

Ευφρονίου 31-33, Αθήνα