LIFE
23/11/2016 06:28 EET | Updated 23/11/2016 06:30 EET

Όταν η Ellen DeGeneres έκανε τον Obama να χάσει τα λόγια του από τη συγκίνηση

Την Τρίτη, η Ellen DeGeneres βραβεύθηκε στον Λευκό Οίκο με το Presidential Medal of Freedom, την υψηλότερη τιμή που μπορεί να λάβει Αμερικανός πολίτης, μαζί με άλλους 20 καλλιτέχνες, αθλητές, επιστήμονες και φιλάνθρωπους.

Ο Πρόεδρος Barack Obama -που αναγκάστηκε να επιστρατεύσει λίγο χιούμορ στη μέση του λόγου του για την Ellen επειδή είχε αρχίσει να συγκινείται και ο ίδιος- απένειμε το βραβείο στην παρουσιάστρια και κωμικό για την σταθερή ικανότητά της να σε κάνει «να γελάς για κάτι και όχι εις βάρος κάποιου». Ο Obama επαίνεσε επίσης την ιστορική κίνηση θάρρους της DeGeneres, όταν πριν από δύο δεκαετίες αποκάλυψε δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλη, ρισκάροντας την ίδια της τη καριέρα.

«Είναι εύκολο να το ξεχνάμε τώρα, που έχουμε προχωρήσει τόσο πολύ (ως κοινωνία), που βάσει νόμου όλοι είναι ίσοι απέναντι στο μυστήριο του γάμου, πόσο κουράγιο χρειάστηκε να επιστρατεύσει η Ellen για να αποκαλυφθεί με τον πιο δημόσιο τρόπο, σχεδόν 20 χρόνια πριν. Πόσο σημαντικό ήταν αυτό όχι μόνο για την LGBT κοινότητα, αλλά για όλους μας, να δούμε έναν άνθρωπο γεμάτο με τόση καλοσύνη και φως. Κάποια που συμπαθούσαμε τόσο πολύ, κάποια που θα μπορούσε να είναι γειτόνισσά μας ή συνάδελφός μας ή αδερφή μας, να αμφισβητεί τις υποθέσεις μας. Να μας υπενθυμίζει πως έχουμε περισσότερα κοινά από όσα νομίζουμε, να ωθεί τη χώρα μας προς την κατεύθυνση της δικαιοσύνης. Πόσο απίστευτο ήταν το βάρος που κουβάλησες, ρισκάροντας με αυτόν τον τρόπο την καριέρα σου. Οι άνθρωποι δεν το κάνουν συχνά αυτό».

Κατά τη διάρκεια της τελετής, η Ellen (η οποία δυσκολεύτηκε να εισέλθει στον Λευκό Οίκο καθώς είχε ξεχάσει την ταυτότητά της) ήταν εμφανώς συγκινημένη και προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της κατά την ανάγνωση ενός μικρού λόγου που τιμούσε τα επιτεύγματα που έχει πετύχει καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας της.

«Σε μια καριέρα που εκτείνεται σε τρεις δεκαετίες, η Ellen DeGeneres έχει ανυψώσει το ηθικό μας και έχει φέρει χαρά στις ζωές μας ως stand-up κωμικός, ηθοποιός και σταρ της τηλεόρασης. Μέσα από κάθε ρόλο της, μας θυμίζει πως πρέπει να είμαστε ευγενικοί απέναντι στους άλλους και να συμπεριφερόμαστε στους ανθρώπους όπως θα θέλαμε να μας συμπεριφέρονται. Σε μια κρίσιμη στιγμή, το θάρρος και η ευθύτητά της βοήθησαν στο να αλλάξουν οι καρδιές και τα μυαλά εκατομμυρίων Αμερικανών, επιταχύνοντας τη σταθερή κίνηση του έθνους μας προς την ισότητα και την αποδοχή όλων των ανθρώπων. Ξανά και ξανά, η Ellen DeGeneres μας έχει αποδείξει πως ένα μόνο άτομο μπορεί να μετατρέψει τον κόσμο σε ένα πιο διασκεδαστικό, πιο ανοιχτό, πιο γεμάτο αγάπη μέρος, αρκεί να συνεχίσουμε να κολυμπάμε».

Έπειτα ο πρόεδρος Obama αγκάλιασε την Ellen και μας θύμισε πως ακόμα και στους πιο σκοτεινούς καιρούς, όλοι μας χρειαζόμαστε λίγο χορό.

«Η Ellen αντικρούει αυτά που συνήθως μας χωρίζουν, με τα αμέτρητα πράγματα που μας ενώνουν, μας εμπνέει να γινόμαστε καλύτεροι κάθε φορά, είτε με ένα αστείο, είτε με ένα χορό».

Και επειδή δεν γίνεται να έχεις καλεσμένη την Ellen DeGeneres, ακόμα και για να τη βραβεύσεις, και να μην βγει κάτι viral από αυτό, μετά την τελετή απονομής, η Ellen γύρισε το πιο φαντασμαγορικό Mannequin Challenge βίντεο μέχρι σήμερα, με τη βοήθεια των διάσημων καλεσμένων του Obama. Απολαύστε το παρακάτω:

Sponsored Post