«Θέλουν την προσοχή πάνω τους μιλώντας για τη σεξουαλική κακοποίηση». Η αμφιλεγόμενη δήλωση Lohan για το #MeToo

Η 32χρονη ηθοποιός και ιδιοκτήτρια νυχτερινών κέντρων σε Ελλάδα και εξωτερικό, Lindsay Lohan σε συνέντευξή της στους The Times προκαλεί ακόμα μια φορά αντιδράσεις. Αυτή τη φορά δήλωσε πως δεν έχει τίποτα να πει για το κίνημα #ΜeToo, παρόλο που τους τελευταίους μήνες το Χόλιγουντ έχει αναστατωθεί με τις καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις στο εργασιακό της περιβάλλον

Το ποτήρι ξεχείλισε όμως όταν αναφέρθηκε στις γυναίκες που έχουν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση: «Αν συμβαίνει εκείνη τη στιγμή, το συζητάς εκείνη τη στιγμή. Το κάνεις αληθινό μέσα από μια καταγγελία στην αστυνομία. Σίγουρα θα μισήσω τον εαυτό μου λέγοντας αυτό, αλλά πιστεύω πως με το να μιλούν οι γυναίκες για τέτοια πράγματα, δείχνουν αδύναμες ενώ είναι πάρα πολύ δυνατές». «Έχεις όλα αυτά τα κορίτσια που προβαίνουν σε αποκαλύψεις, που δεν ξέρουν καν ποιες είναι και που το κάνουν επειδή θέλουν προσοχή. Αυτό μειώνει το γεγονός πως κάτι συνέβη», συνεχίζει στη συνέντευξή της.

Η Lindsay και παλαιότερα είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, όταν δημοσιεύτηκε βίντεο που υπερασπιζόταν τον παραγωγό Harvey Weinstein, ο οποίος κατηγορείται για μια σειρά σεξουαλικών παρενοχλήσεων του από συναδέλφους του.

Η 32χρονη ηθοποιός μίλησε επίσης για τη σχέση της με τη θρησκεία, εξηγώντας πως δεν «ασπάζεται καμία ιδιαίτερη θρησκεία» αλλά πως πιστεύει ότι «υπάρχει μια ανώτερη δύναμη από εμάς».

Η Lindsay Lohan μένει αυτήν την περίοδο στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου, όπου είναι συνιδιοκτήτρια του Lohan Beach House, μια σειρά από καμπάνες προς ενοικίαση σε τουρίστες για 1.000 δολάρια την ημέρα, σύμφωνα με τους The Times.

*To κείμενο αρχικά δημοσιεύτηκε στη βρετανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά