Λιονέλ Μέσι: Η «χαρτοπετσέτα-συμβόλαιο» που άλλαξε τη ζωή του πωλήθηκε 965.000 δολάρια

Το ύφος του συμβολαίου, που είναι γραμμένο με μπλε στυλό, είχε σκοπό να καθησυχάσει τον Χόρχε Μέσι, πατέρα του Λιονέλ, ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί.
Future Publishing via Getty Images

Η «διάσημη» χαρτοπετσέτα αποτέλεσε τη συμφωνία υπογραφής του νεαρού στη Μπαρτσελόνα και πωλήθηκε έναντι 965.000 δολαρίων, όπως ανακοίνωσε ο βρετανικός οίκος δημοπρασιών Bonhams.

Πρόκειται για την καταρχήν συμφωνία με την υπογραφή του 13χρονου τότε Μέσι που γράφτηκε σε μια χαρτοπετσέτα πριν από σχεδόν 25 χρόνια σε ένα κλαμπ τένις της Βαρκελώνης. Αμέσως μετά ακολούθησε ένα πιο επίσημο και λεπτομερές συμβόλαιο του Μέσι με τον σύλλογο.

Anadolu via Getty Images

Ο Bonhams ανακοίνωσε ότι η δημοπρασία έγινε για λογαριασμό του Horacio Gaggioli, ενός ατζέντη από την Αργεντινή, την πατρίδα του Messi, που ήταν μέρος της τότε συμφωνίας.

Το ύφος του συμβολαίου, που είναι γραμμένο με μπλε στυλό, είχε σκοπό να καθησυχάσει τον Χόρχε Μέσι, πατέρα του Λιονέλ, ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί. Ο Χόρχε Μέσι είχε απειλήσει να πάρει τον γιο του πίσω στην Αργεντινή επειδή οι διαπραγματεύσεις με την Μπαρτσελόνα είχαν σταματήσει.

Future Publishing via Getty Images

Η χαρτοπετσέτα, με ημερομηνία 14 Δεκεμβρίου 2000, φέρει τις υπογραφές του Gaggioli, ενός άλλου ατζέντη, του Josep Maria Minguella και του τότε αθλητικού διευθυντή της Barcelona, Carles Rexach, που είχαν συναντηθεί σε ένα κλαμπ τένις.

Βοήθησε τον σύλλογο να κερδίσει κάθε σημαντικό τρόπαιο, συμπεριλαμβανομένου του Champions League -τέσσερις φορές- και του ισπανικού πρωταθλήματος - 10 φορές.

Δημοφιλή