ΔΙΕΘΝΕΣ
27/02/2018 17:02 EET | Updated 27/02/2018 17:54 EET

Λος Άντζελες: Αστυνομικοί δεν αρνήθηκαν τις κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες εν ώρα υπηρεσίας

Raymond Boyd via Getty Images

Δύο αστυνομικοί του Λος Άντζελες δεν δήλωσαν αθώοι τη Δευτέρα ενώπιον δικαστηρίου για τις κατηγορίες σε βάρος τους για πολλαπλές σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών- τις οποίες συχνά πραγματοποιούσαν με τον ένα να «κρατάει τσίλιες» ενώ ο άλλος βίαζε στο αστυνομικό τους όχημα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Los Angeles Times, οι Λούις Βαλενζουέλα και Τζέιμς Νίκολς δεν αμφισβήτησαν την ενοχή τους σε δύο κατηγορίες σε βάρος του καθενός για βιασμό και εξαναγκασμό σε στοματικό σεξ.

Εάν είχαν δικαστεί και είχαν καταδικαστεί, ήταν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο επιβολής της μέγιστης ποινής- ισόβιας κάθειρξης.

Η εισαγγελία του Λος Άντζελες είχε απαγγείλει σειρά κατηγοριών εναντίον τους το 2016, υποστηρίζοντας ότι είχαν εξαναγκάσει τέσσερις γυναίκες σε σεξ μαζί τους από το 2008 ως το 2011. Επίσης, ο Βαλενζουέλα κατηγορήθηκε ότι επιτέθηκε σε μια γυναίκα με ένα όπλο. Οι περισσότερες από αυτές τις κατηγορίες εγκαταλείφθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας που έγινε.

Τα θύματα ήταν γυναίκες ηλικιών 19-34 ετών που ήταν πληροφοριοδότες σε έρευνες για ναρκωτικά, ή είχαν πρόσφατα συλληφθεί λόγω υποψιών για εγκλήματα που σχετίζονταν με ναρκωτικά. Κάποιες από αυτές είπαν πως φοβούνταν μήπως συλληφθούν αν δεν υπάκουαν.

 

 

Ο Νίκολς, 46 ετών, και ο Βαλενζουέλα, 45 ετών, είχαν τεθεί σε άδεια άνευ αποδοχών από την αστυνομία του Λος Άντζελες το 2013 και είχαν απαλλαχθεί από τα καθήκοντά τους. Το αποτέλεσμα των διαδικασιών ανοίγει τον δρόμο για επίσημη απομάκρυνσή τους. Είναι στη φυλακή από τις αρχές του 2016.

Η πρώτη γυναίκα που τους κατηγόρησε είπε ότι την είχαν συναντήσει τον Δεκέμβριο του 2008 στο πλαίσιο της δουλειάς της ως πληροφοριοδότη. Ενώ βρίσκονταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, δήλωσε στο δικαστήριο το 2017, ο Νίκολς έβγαλε έξω τα γεννητικά του όργανα και της ζήτησε να τον αγγίξει. Μετά της τράβηξε το κεφάλι στην αγκαλιά του.

Άλλη μία είπε πως, αφού συνελήφθη το 2009 λόγω υποψιών περί διακίνησης ηρωίνης, την πήγαιναν από το Χόλιγουντ στο κρατητήριο της αστυνομίας. Όπως κατέθεσε, παρέκκλιναν από τνη πορεία τους και σταμάτησαν σε μια αλάνα. Ο Βαλενζουέλα της είπε πως υπήρχε ένας τρόπος να μείνει εκτός φυλακής, και έκανε σεξ μαζί της στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ενώ ο Νίκολς περίμενε έξω. «Ήμουν σε ένα σκοτεινό δρομάκι με έναν τύπο με όπλο. Δεν πίστευα ότι είχα και πολλές επιλογές» είπε σχετικά.

Αστυνομικός είπε ενώπιον δικαστηρίου το 2016 πως άλλη μια γυναίκα είχε κάνει πολλές φορές σεξ με τους δύο τους προσπαθώντας να «κερδίσει πόντους» για να εγκαταλειφθεί μια υπόθεση γα ναρκωτικά. «Της είπε πως αν έκανε σεξ μαζί του, θα μετρούσε για να εγκαταλειφθεί η υπόθεση» κατέθεσε σχετικά. Η γυναίκα υπάκουσε, φοβούμενη πως θα κατέληγε στη φυλακή.

Και οι τέσσερις άσκησαν αγωγές, και μέχρι τώρα η πόλη του Λος Άντζελες έχει συμφωνήσει να πληρώσει πάνω από 1,8 εκατ. δολάρια σε αποζημιώσεις σε τρεις εξ αυτών. Η υπόθεση της τέταρτης εκκρεμεί ακόμα.