ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21/02/2018 21:54 EET | Updated 21/02/2018 22:23 EET

Λοβέρδος: Ο Τσίπρας με πρακτικές αρχισυμμορίτη ανέλαβε αυτή την πλεκτάνη. Του κάνει ζημία η αντιπολιτευτική μου φωνή

Πολιτική ατιμία, σκευωρία και προσπάθεια να τεθεί εκτός πολιτικής κατήγγειλε κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για το σκάνδαλο Novartis ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος. Προανήγγειλε δε την υποβολή μηνύσεων κατά των τριών προστατευόμενων μαρτύρων και παντός υπευθύνου για την σπίλωση του ενώ θα μεταβεί την Πέμπτη στην Εισαγγελία Εφετών για να ζητήσει να ανοίξουν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί.

Όπως υποστήριξε, οι καταγγελίες σε βάρος του είναι κατασκευασμένες και προσέθεσε: «Ο πρωθυπουργός με πρακτικές συμμορίτη ανέλαβε αυτή την πλεκτάνη και σκευωρία γιατί θέλει να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και η αντιπολιτευτική μου φωνή του κάνει ζημιά».

Αρνήθηκε επίσης πως είχε οποιαδήποτε σχέση με την πρώην αντιπρόεδρο της Novartis, κ.Φρουζή όπως επίσης δεν γνώριζε κανένα άλλο πρόσωπο της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας. 

sooc

Εστίασε δε στις καταγγελίες σε βάρος του υποστηρίζοντας πως «Το φάρμακο για το οποίο συζητάνε οι άθλιοι συκοφάντες το ενέκρινε 1ος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο ΕΟΦ, άθλιοι συκοφάντες!...Άλλο άθλιο ψέμα: Μείωσα τις τιμές αλλά έκανα εκπτώσεις στη Novartis! Όλες οι εταιρίες έχασαν τεράστια κέρδη επί Υπουργίας μου!». Υποστήριξε δε πως όσο ήταν υπουργός Υγείας καθιερώθηκε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, δημιουργήθηκε ο ΕΟΠΥΥ που έλεγχε το προϊόν της, επανέφερε τη θετική λίστα φαρμάκων με κέρδος 200 εκ. ευρώ για το δημόσιο και το σύστημα κλειστών προϋπολογισμών».

Έκανε επίσης λόγο για «κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες» τονίζοντας: «για να προστατευτεί ένας μάρτυρας πρέπει να κινδυνεύει. Από τι κινδύνευαν; Από τους πρώην πρωθυπουργούς και Υπουργούς; Μόνο τη σκευωρία εξυπηρετούν».

Και τόνισε: «Οι πολίτες μου έχουν εμπιστοσύνη. Η δική σας πορεία είναι από ήττα σε ήττα. Οι συμμορίτες κι οι πληρωμένοι θα πληρώσουν το τίμημα και της ποινικής και της αστικής τους ευθύνης».