LIFE
27/02/2018 08:45 EET | Updated 27/02/2018 13:56 EET

Μα που το άφησα; 8 σταρ που έχουν κατά καιρούς χάσει το Όσκαρ τους

Ποια είπε: «Δεν το έχασα ακριβώς, απλά δεν γνωρίζω πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή».

Το να κερδίζεις Όσκαρ είναι για πολλούς ένα επίτευγμα ζωής. Εκτός κι αν πρόκειται για τον Walt Disney, ο οποίος κέρδισε 22.

Όπως και να έχει, το να έχει κάποιος στη συλλογή του το χρυσό αγαλματίδιο που επιβεβαιώνει την άριστη ερμηνεία σε κάποια κινηματογραφική παραγωγή, είναι τόσο σπάνιο που οι κάτοχοι πρέπει να είναι και περισσότερο προσεκτικοί με αυτά.

Κι όμως, πολλοί από αυτους έχουν χάσει το Όσκαρ τους. Ποιοι είναι αυτοί;

1. Angelina Jolie

Steve.Granitz/INACTIVE via Getty Images

Η Jolie κέρδισε το Όσκαρ Β′ γυναικείου ρόλου για το ρόλο της Lisa στην ταινία «Girl, Interrupted», εκπλήσσοντας πολλούς ιδίως όταν έδωσε ένα ζεστό φιλί στον αδελφό της. Αργότερα παρουσίασε το τρόπαιο στη μητέρα της Marcheline Bertrand και όταν εκείνη πέθανε το 2007 το αγαλματίδιο χάθηκε μέσα σε κουτιά με τα υπάρχοντά της και δεν βρέθηκε ποτέ. «Δεν το έχασα ακριβώς, απλά δεν γνωρίζω πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή».

2. Whoopi Goldberg

Time Life Pictures via Getty Images

Το 2002 η Whoopi Goldberg κέρδισε το Όσκαρ Β γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Ghost. Προκειμένου να χαράξουν το όνομά της αλλά και για να το γυαλίσουν, η Goldberg το έστειλε πίσω στην Ακαδημία. Με τη σειρά της, η Ακαδημία το έστειλε για επεξεργασία στην εταιρεία R.S Owens Co. του Σικάγο που τα κατασκευάζει. Όταν έφτασε όμως το πακέτο στο Σικάγο, ήταν άδειο. Πιθανόν κάποιος το άνοιξε, το πήρε, το έκλεισε και το έστειλε. Πολύ αργότερα, το Όσκαρ βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών σε αεροδρόμιο στο Οντάριο. Το Όσκαρ επέστρεψε όπως ήταν, βρώμικο και με γρατζουνιές στη Whoopi, η οποία είπε «Το Όσκαρ δεν θα φύγει ποτέ ξανά από το σπίτι μου».

3. Olympia Dukakis

Images Press via Getty Images

Όταν το Όσκαρ της Olympia Dukakis για την ταινία Moonstruck εκλάπη μετά από ληστεία στο σπίτι της το 1989, εκείνη τηλεφώνησε στην Ακαδημία για να μάθει αν μπορούσε να αντικατασταθεί . «Για 48 δολάρια», είπαν και εκείνη συμφώνησε ότι ήταν μια δίκαιη τιμή. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση, είναι ότι ήταν το μοναδικό αντικείμενο που έκλεψαν.

4. Marlon Brando

Bettmann via Getty Images

«Δεν ξέρω τι απέγινε το Όσκαρ που μου έδωσαν για την ερμηνεία μου στο “On the Waterfront”», έγραψε ο Marlon Brando στην αυτοβιογραφία του. «Κάπου με την πάροδο των χρόνων, εξαφανίστηκε». Επίσης, δεν γνώριζε τι συνέβη στο Όσκαρ που κέρδισε και παρέλαβε η Ινδιάνα εκπρόσωπός του, Sacheen Littlefeather, που διαμαρτυρήθηκε στα Όσκαρ εκ μέρους του το 1973. «Η Ακαδημία μπορεί να μου το έστειλε, αλλά και να το έκανε, δεν ξέρω που βρίσκεται τώρα».

5. Jeff Bridges

Gary Hershorn / Reuters

O Jeff Bridges μόλις είχε κερδίσει Όσκαρ το 2010 για την ερμηνεία του αλκοολικού τραγουδιστή της country στην ταινία «Crazy Heart», αλλά το είχε χάσει μέχρι την επόμενη υποψηφιότητά του - το κέρδισε ο Colin Firth για την ερμηνεία του στο «The King’s Speech». «Βρίσκεται σε διαφορετικά σημεία από πέρυσι αλλά δεν το έχω δει για κάποιο χρονικό διάστημα», είπε ο ηθοποιός. «Ελπίζω να εμφανιστεί, κυρίως τώρα που δεν έχω κερδίσει τίποτα, αλλά ο Colin το άξιζε».

6. Colin Firth

Mike Blake / Reuters

Μετά από μια νύχτα με κοκτέιλ και πολύ αλκοόλ το 2011, ο μεθυσμένος Firth κατέληξε να τον κυνηγά ένας άντρας που είχε μόλις βγει από τις τουαλέτες και ο οποίος είχε βρει το αγαλματίδιό του στον πάγκο του μπάνιου. Λίγο μετά το συμβάν, ο ατζέντης του Firth απέρριψε την ιστορία. Έβγαλε μια δήλωση που έγραφε ότι «η ιστορία δεν είναι αληθής, παρόλα αυτά γελάσαμε».

7. Matt Damon

 

Gary Hershorn / Reuters

Μια από τις πιο αξέχαστες στιγμές στα Όσκαρ ήταν όταν οι Matt Damon και Ben Affleck κέρδισαν Όσκαρ για την ταινία «Good Will Hunting» το 1998. Όμως, ο Damon δεν ξέρει τι απέγινε με το βραβείο του «Ξέρω ότι το πήρα μαζί στο διαμέρισμά μου στη Νέα Υόρκη, αλλά δυστυχώς κάποια στιγμή πλημμυρίσαμε και εγώ έλειπα από την πόλη και εκείνη ήταν η τελευταία φορά που το είδα», είπε ο Damon το 2007.

8. Bing Crosby

Bettmann via Getty Images
Στα δεξιά με το καπέλο καθώς το 1944 η τελετή των Όσκαρ ήταν κατά πολύ διαφορετική απ' ότι σήμερα, ο Bing Crosby κρατά το χρυσό αγαλματίδιο. Στο κέντρο η Ingrid Bergman και στα αριστερά ο Barry Fitzgerald. 

Για πολλά χρόνια το Όσκαρ του Bing Crosby για το Going My Way του 1944, εκτείθετο στη σχολή του, το Gonzaga University. Το 1972, φοιτητές μπαίνοντας στη βιβλιοθήκη είδαν ότι το αγαλματίδιο είχε αντικατασταθεί από ένα μικρό κουκλάκι Μίκι Μάους. Μια εβδομάδα αργότερα, βρέθηκε στο παρεκκλήσι του πανεπιστημίου. «Ήθελα να κάνω τον κόσμο να γελάσει», είπε αργότερα ο ανώνυμος κλέφτης στη φοιτητική εφημερίδα. 

 

Πηγή: Mental Floss

Sponsored Post