ΔΙΕΘΝΕΣ
01/06/2015 12:01 EEST | Updated 01/06/2015 12:03 EEST

Σε τεχνική πτώχευση η Malaysian Airlines

ASSOCIATED PRESS
Malaysian Army soldiers carry a coffin containing the body of Mohd Ghafar Abu Bakar, a Malaysia Airlines in-flight supervisor who was among the victims on board Flight MH17, upon arrival at Kuala Lumpur International Airport in Sepang, Malaysia, Sunday, Aug. 24, 2014. (AP Photo/Lai Seng Sin)

Καθόλου ευχάριστα δεν είναι τα νέα για την αεροπορική εταιρία Malaysian Airlines η οποία από ότι φαίνεται βρίσκεται ένα βήμα πριν την καταστροφή. Όπως δήλωσε σήμερα ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των αερογραμμών της Μαλαισίας, Γερμανός Κριστόφ Μίλερ, η εταιρία βρίσκεται «τεχνικά σε πτώχευση».

"Είμαστε τεχνικά σε πτώχευση και η μείωση των αποδόσεων είχε αρχίσει πολύ πριν από τα τραγικά γεγονότα του 2014", δήλωσε ο Κριστόφ Μίλερ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μίλερ ανακοίνωσε την κατάργηση των 6.000 θέσεων εργασίας σε μια προσπάθεια αναδιοργάνωσης της εταιρίας.

Η εξαφάνιση μυστήριο του αεροσκάφους

Τον Μάρτιο του 2014 η παγκόσμια κοινή γνώμη συνταράχθηκε από την είδηση της εξαφάνισης ενός αεροσκάφους τύπου Boeing της εταιρίας. Το αεροσκάφος, μαζί με 239 επιβάτες εξαφανίστηκε μυστηριωδώς καθώς εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο. Παρά τις εκτενείς έρευνες όμως δεν εντοπίστηκε το παραμικρό από το αεροσκάφος. Οι αρχές υποστήριξαν αρχικά ότι έπεσε κάπου στον Ινδικό Ωκεανό. Ωστόσο παρά τις έρευνες μηνών στον Ινδικό Ωκεανό τίποτα δεν βρέθηκε.

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου οι αρχές της Μαλαισίας χαρακτήρισαν επίσημα ως δυστύχημα την εξαφάνιση του Boeing. Το αποτέλεσμα ήταν να ανοίξει ο δρόμος για την καταβολή αποζημιώσεων στους συγγενείς των επιβατών.

Η κατάρριψη του αεροσκάφους στην Ουκρανία

Η εξαφάνιση αυτή σήμανε και την αρχή της κατρακύλας για την εταιρία. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο καιρό μετά η εταιρία εμφάνισε τα χειρότερα τριμηνιαία αποτελέσματά της σε περίοδο δύο ετών. Τα πράγματα έγινα χειρότερα για την εταιρία λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα στις 17 Ιουλίου του 2014.

Ένα αεροσκάφος της εταιρίας με 298 επιβαίνοντες και πλήρωμα καταρρίφθηκε ενώ πετούσε πάνω από ουκρανικό έδαφος, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι. Ήταν και η χαριστική βολή στην εταιρία που έκτοτε άρχισε να παίρνει για τα καλά την κάτω βόλτα και οι ισολογισμοί της άρχισαν να κατρακυλούν.

Sponsored Post