ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10/07/2018 20:06 EEST

Μαντάς: Είμαστε πολύ κοντά στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού

Η κυβέρνηση θα θέσει το θέμα των συντάξεων στον κατάλληλο χρόνο

George Vitsaras / SOOC

«Είμαστε πολύ κοντά -κάποιες εβδομάδες- μπροστά στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και είμαστε μπροστά στη διαδικασία της σταδιακής αύξησης του κατώτατου μισθού. Ταυτόχρονα επουλώνουμε σημαντικές πληγές στο πολύπαθο σώμα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης» τόνισε μιλώντας στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο για την αδήλωτη εργασία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.

Αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου, τόνισε ότι η αλλαγή της αρχιτεκτονικής του προστίμου στην αδήλωτη εργασία δίνει το κίνητρο στον εργαζόμενο να κινητοποιηθεί και να καταγγείλει την κατάστασή του ώστε να υπάρξει διέξοδος στο πρόβλημα. «Πρόκειται για ένα πακέτο μέτρων για την προστασία των εργαζομένων που δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να το αρνηθεί» είπε ο κ. Μαντάς.

Σχολιάζοντας τις τροπολογίες της αντιπολίτευσης για την άμεση κατάργηση των μέτρων για τις συντάξεις, ο κ. Μαντάς αναρωτήθηκε σε ποιον τελικά δίνουν σήμα τέτοιες προτάσεις. «Μήπως δεν κατανοούν αυτοί μάλιστα που κυβέρνησαν τι ακριβώς παιχνίδι πάνε να παίξουν πάνω σε αυτό το θέμα; Και δεν είναι σοβαρή μια κυβέρνηση που αντί να υποχωρήσει σε αυτή την έκρηξη προθυμίας για να καταργήσουμε εδώ και τώρα τα μέτρα για τις συντάξεις, λέει ότι με συντεταγμένο τρόπο, στον κατάλληλο χρόνο θα θέσει το θέμα, σε ένα πλαίσιο που θα μπορούμε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα;» είπε ο κ. Μαντάς.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)