ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/10/2021 21:01 EEST

«Μας άφηναν νηστικές και μας χτυπούσαν»: Καταγγελίες από την πρωταθλήτρια ενόργανης Δήμητρα Καστρίτση

«Με τραβούσε από τα μαλλιά και με κλωτσιές με έσυρε στο γυμναστήριο».

Eurokinissi
.

Ιδιαίτερα σοβαρές είναι οι καταγγελίες στις οποίες προέβη η Δήμητρα Καστρίτση από τη Θεσσαλονίκη, πρώην πρωταθλήτρια της ενόργανης, ως προς όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό, κάνοντας λόγο για ιδιαίτερα βίαια περιστατικά.

Μιλώντας στον Status fm 107,7 η κ. Καστρίτση, η οποία είναι μεταξύ 22 πρώην αθλητριών – αθλητών που συνυπέγραψαν επιστολή προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, αποκάλυψε πως είναι πολλά τα περιστατικά σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας σε βάρος αθλητών και αθλητριών.

«Μας άφηναν νηστικές και μας χτυπούσαν» είπε. Αναφερόμενη σε ένα περιστατικό σε ηλικία 12 ετών κατά τη διάρκεια προπόνησης για την εθνική ομάδα, είπε πως «με τραβούσε από τα μαλλιά και με κλωτσιές με έσυρε στο γυμναστήριο, τα αυτιά μου μάτωναν».

«Ξύλο μπορεί να έπεφτε ακόμα και γιατί μια αθλήτρια στην προπόνηση δεν τέντωνε καλά το χέρι της» τόνισε.

 

 

Σημειώνεται πως η κ. Καστρίτση είχε τοποθετηθεί και για τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια περί του #metoo, λέγοντας στο Voria.gr πως «οι δηλώσεις του είναι ατυχέστατες και ακόμα πιο ατυχέστατη η προσπάθειά του να τις διορθώσει, διότι μηδενίζει την προσπάθεια της κ. Μπεκατώρου και του κινήματος #metoo. Είναι απαράδεκτο να πιστεύεις οποιοσδήποτε ότι πρέπει να περιμένει ένα παιδάκι – 6,7,8 χρονών - στο χώρο του Αθλητισμού που κακοποιείται να γίνει χρυσός Ολυμπιονίκης ή παγκόσμιος πρωταθλητής για να μπορεί να βγει το καταγγείλει».