Μαθητής-ήρωας 13 ετών σταμάτησε σχολικό λεωφορείο αφού λιποθύμησε η οδηγός (Βίντεο)

«Κάποιος να τηλεφωνήσει αμέσως στο 911», φώναξε o Ντίλον Ριβς στους δεκάδες συμμαθητές του που επιβιβάζονταν στο σχολικό.
Twitter/ Mike Sington

Μαθητής 13 ετών άρπαξε το τιμόνι του σχολικού λεωφορείου και πάτησε με δύναμη το φρένο, γλιτώνοντας το όχημα από βέβαιη σύγκρουση και τοποθετώντας το σε μια ασφαλή θέση, σε πολυσύχναστο δρόμο του Ντιτρόιτ, στο Μίσιγκαν, αφού η οδηγός είχε λιποθυμήσει.

«Κάποιος να τηλεφωνήσει αμέσως στο 911», φώναξε o Ντίλον Ριβς στα δεκάδες συνομήλικα παιδιά που επιβιβάζονταν στο σχολικό λεωφορείο, το οποίο αν δεν επενέβαινε ο Ντίλον θα είχε βγει στο αντίθετο ρεύμα.


«Στα 35 χρόνια εμπειρίας μου στην εκπαίδευση, αυτή ήταν μια εξαιρετική πράξη θάρρους και ωριμότητας από την πλευρά του μαθητή», δηλώνει ο διευθυντής του σχολείου, Ρόμπερτ Λίβερσον.

Το περιστατικό καταγράφηκε από τη βιντεοκάμερα που ήταν τοποθετημένη ακριβώς πάνω από τον οδηγό. Το βίντεο δείχνει πρώτα την οδηγό να κάνει στον εαυτό της αέρα με ένα καπέλο του μπέιζμπολ, ενώ ενημερώνει το γραφείο μεταφορών πως το καλύτερο θα ήταν μετά από αυτό το δρομολόγιο να αποσυρθεί.

Δευτερόλεπτα αργότερα, βλέπουμε τον Ντίλον να πετάγεται από τη θέση του, χτυπώντας το πεντάλ του φρένου και σφίγγοντας δυνατά το τιμόνι.

Ο Ντίλον αρνήθηκε να μιλήσει στους δημοσιογράφους, αλλά οι γονείς του, Στιβ και Ιρέτα Ριβς, δηλώνουν περήφανοι για εκείνον.

«Μεγαλώσαμε έναν μικρό ήρωα», ανέφερε ο μπαμπάς του. «Τον κρατώ στην αγκαλιά μου οδηγώντας στους επαρχιακούς δρόμους, από όταν ήταν ακόμη τεσσάρων ετών. Είναι καλός οδηγός».

Με πληροφορίες από Associated Press