Επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Λένε πως το σχέδιο Γαβρόγλου κάνει το Λύκειο «ακόμα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό».
Eurokinissi

Επεισόδια σημειώθηκαν στο μαθητικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου Γαβρόγλου στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, ενώ η πορεία ήταν στη Βασιλίσσης Σοφίας, κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά των ΜΑΤ, και στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές σε στάσεις λεωφορείων και υποκαταστήματα τραπεζών στην Πανεπιστημίου. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών.

Στις αλλαγές που φέρνει το σχέδιο για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αντιδρούν οι μαθητές που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Εκπρόσωποι των μαθητών τονίζουν ότι το σχέδιο του υπουργείου και του κ. Γαβρόγλου κάνει το Λύκειο «ακόμα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό».

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας απευθύνεται παράλληλα στα σχολεία, τα 15μελή και 5μελή, τις Συντονιστικές Επιτροπές όλης της χώρας να πάρουν ανάλογες αποφάσεις συμμετοχής, διεκδικώντας «δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους» απαιτώντας σχολείο να μορφώνει, όχι να εξοντώνει».

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις είναι σε εξέλιξη και στη Θεσσαλονίκη: Σύμφωνα με το seleo.gr, οι μαθητές κινήθηκαν επί της Αριστοτέλους, καταλήγοντας με πορεία στο υπουργείο ΜΑκεδονίας Θράκης.

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή