Μαθητές δημοτικού κλώτσησαν σχεδόν μέχρι θανάτου μία τυφλή γατούλα στη Φολέγανδρο

Το έγκλημα καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας.
|

«Εντάξει, παιδιά είναι...» ήταν η πρώτη αντίδραση του πατέρα του ενός από τα δύο ανήλικα αγόρια, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Νάξου, για την κακοποίηση μιας τυφλής γατούλας στη Φολέγανδρο. Παράλληλα, δόθηκε εντολή για να βεβαιωθεί και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ σε βάρος των γονέων του αγοριού, που φαίνεται σε βίντεο να κλωτσάει αλύπητα το ανυπεράσπιστο ζώο, ενώ ο φίλος του βιντεοσκοπεί με το κινητό του.

Συνέβη την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο «Aria Boutique Hotel», στην Χώρα της Φολεγάνδρου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του zoosos.gr, γύρω στις 13:00, η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, η οποία φροντίζει τις αδέσποτες γάτες της γειτονιάς, άκουσε τα απελπισμένα ουρλιαχτά μιάς γάτας. Βγαίνοντας στον χώρο της πισίνας του ξενοδοχείου, είδε τους δύο μαθητές του Δημοτικού, oi οποίοι της είπαν ότι μία αδέσποτη γάτα είχε πέσει στην πισίνα.

Η πισίνα ήταν άδεια επειδή το ξενοδοχείο είχε κλείσει για την σεζόν και η γυναίκα δεν ανησύχησε. Λίγο αργότερα, όμως, όταν βρήκε την τυφλή γατούλα ετοιμοθάνατη και κακοποιημένη, κατάλαβε αμέσως τι είχε συμβεί. Οι υποψίες της επιβεβαιώθηκαν από το βίντεο της κάμερας ασφαλείας του ξενοδοχείου. Eίδε με φρίκη τα δύο παιδιά να κυνηγούν την γάτα, η οποία έπεσε μέσα στην άδεια πισίνα και εγκλωβίστηκε. Τότε, ο ένας από τους δύο μαθητές άρχισε να κλωτσάει το τυφλό ζώο αλύπητα, ενώ ο φίλος του βιντεοσκοπούσε με το κινητό του. Κι όταν πίστεψαν ότι η γατούλα ήταν νεκρή, τα παιδιά έφυγαν χοροπηδώντας.

Xωρίς όραση η επιβίωσή της στον δρόμο είναι πολύ δύσκολη και επικίνδυνη υπόθεση. Aναζητούνται άνθρωποι που θα την αγαπήσουν και θα αναλάβουν την φροντίδα της.
Xωρίς όραση η επιβίωσή της στον δρόμο είναι πολύ δύσκολη και επικίνδυνη υπόθεση. Aναζητούνται άνθρωποι που θα την αγαπήσουν και θα αναλάβουν την φροντίδα της.

Κάτοικοι του νησιού επικοινώνησαν με το zoosos.gr, οι υπεύθυνοι του οποίου έκαναν αμέσως καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου. Μόλις παρέλαβε το βίντεο, η Προϊστάμενη, Πόπη Παπανδρέου, έδωσε αμέσως εντολή στο αστυνομικό τμήμα Φολεγάνδρου να προχωρήσει σε κατεπείγουσα προανάκριση. Σε βάρος των δύο μαθητών αναμένεται να ασκηθεί δίωξη για την κακοποίηση της γάτας και σε βάρος των γονέων τους για παραμέληση ανηλίκου.

Η τυφλή γατούλα μεταφέρθηκε σε κρισιμότατη κατάσταση σε κτηνιατρείο της Σαντορίνης και φαίνεται ότι διέφυγε τον κίνδυνο. Ευτυχώς, χάρη στο zoosos.gr και στη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, υπήρξαν πολλές προσφορές για την υιοθεσία της, δεδομένου ότι χωρίς όραση, η επιβίωσή της στον δρόμο είναι μία πολύ δύσκολη και επικίνδυνη υπόθεση. Ετσι, η γατούλα βρήκε σπίτι, στο οποίο θα μεταφερθεί μόλις αναρρώσει πλήρως.