ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10/05/2019 14:17 EEST

Μαξίμου: Ο κατήφορος των ακροδεξιών συμβούλων του Μητσοτάκη έχει και ένα όριο

Τι απαντά το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στα «γαλάζια» σχόλια για τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα.

Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε παρέμβαση, από την οποία θα εξαρτηθεί το κλίμα του πολιτικού διαλόγου το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλή, προχώρησε η κυβέρνηση. Με ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού καλεί τη ΝΔ να σταματήσει «να κυλιέται στη λάσπη».

Αφορμή για το σχόλιο, σύμφωνα με το Μαξίμου, ήταν η αναπαραγωγή από τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Μανώλη Κεφαλογιάννη των «χουντικής κοπής ψευδών» κατά του νεκρού πατέρα του Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα ο Μ. Κεφαλογιάννης φέρεται να παρουσιάζει φωτογραφίες ασχέτων προσώπων, που βρίσκονται δίπλα στον δικτάτορα Παπαδόπουλο, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για τον πατέρα του πρωθυπουργού.

«Δύο μέρες μετά την αθλιότητα του κ. Μητσοτάκη να επιτεθεί στη Βουλή στον θανόντα πατέρα του Πρωθυπουργού, αναπαράγοντας τα fake news φασιστοφυλλάδων, στελέχη της ΝΔ, όπως ο Αδ. Γεωργιάδης και ο Μ. Κεφαλογιάννης, συνεχίζουν να αναπαράγουν τα χουντικής κοπής ψεύδη. Ο τελευταίος έφθασε μέχρι και στο σημείο να παρουσιάζει φωτογραφίες εποχής με άσχετους ανθρώπους δίπλα στους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για τον πατέρα του πρωθυπουργού» αναφέρει το γραφείο τύπου και συνεχίζει θέτοντας το διακύβευμα για την συζήτηση στη Βουλή: «Επειδή, ο κατήφορος στον οποίον έχουν επιβάλει την πολιτική ζωή του τόπου οι ακροδεξιοί σύμβουλοι και συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη, έχει και ένα όριο, αναρωτιόμαστε: Θα έχει το πολιτικό θάρρος να συνειδητοποιήσει το ατόπημα που διέπραξε, βάζοντας ένα τέλος στον κατήφορο; Θα έχει το πολιτικό θάρρος να ξεκολλήσει από τον βούρκο, επιλέγοντας να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα στα μείζονα προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό; Ή θα συνεχίσει να κυλιέται στη λάσπη;».