ΠΟΛΙΤΙΚΗ
01/02/2018 17:12 EET | Updated 01/02/2018 17:12 EET

Μαξίμου: Ποια είναι η επίσημη θέση Μητσοτάκη για το ονοματολογικό;

Eurokinissi

Συνεχίζει να δημοσιοποιεί βίντεο που εκθέτουν την ΝΔ στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ η κυβέρνηση. Ο Κ. Μητσοτάκης καπηλεύεται τις πατριωτικές ανησυχίες των πολιτών, τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι. 

Μετά τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Άδωνι Γεωργιάδη, Ντόρα Μπακογιάννη, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά σειρά είχε ο πρ. υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος ο οποίος το 2008 έλεγε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ότι η τότε κυβέρνηση είχε προκρίνει τον όρο «Νέα Μακεδονία».

«Τελικά εκτός από το να προσπαθεί να καπηλευθεί τις πατριωτικές ανησυχίες των πολιτών, θα έχει το θάρρος να πει στον ελληνικό λαό ποια είναι η επίσημη θέση της ΝΔ για το ονοματολογικό;» είναι το ερώτημα που απευθύνει η κυβέρνηση. Παράλληλα υπενθυμίζει ότι «προχθές η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως η εθνική γραμμή το 2008 προ του Βουκουρεστίου, ήταν σύνθετη ονομασία που εμπεριείχε και τον όρο Μακεδονία και υπογράμμισε πως επιμένει και σήμερα στη «σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία». Στις 9 Ιανουαρίου ο νυν Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωνε πως η εθνική γραμμή για το ζήτημα, η οποία, όπως τόνισε τότε, χαράχτηκε στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Καραμανλή, αποτελεί τη θέση της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή σύνθετη ονομασία. Ωστόσο, τις τελευταίες 20 μέρες ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και δεν παίρνει θέση».

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post