ΔΙΕΘΝΕΣ
18/01/2018 18:13 EET

Μαζική προσέλευση των κατοίκων της Χαβάης στο...Pornhub αμέσως μετά τον λάθος συναγερμό πυραυλικής επίθεσης

Hugh Gentry / Reuters

Ο λανθασμένος συναγερμός πυραυλικής επίθεσης στη Χαβάη στις 13 Ιανουαρίου προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους της, πολλοί εκ των οποίων πίστεψαν – και είχαν κάθε δίκιο να το κάνουν- πως είχε έρθει ο Αρμαγεδδών.

Το περιστατικό, όπως αναφέρθηκε, οφείλεται σε λάθος ενός εργαζομένου ο οποίος έκανε μια λάθος επιλογή στο σύστημα. Έκτοτε πολλά έχουν ειπωθεί για την υπόθεση- από διαμαρτυρίες και προβληματισμούς σχετικά με το πώς λειτουργούν αυτά τα συστήματα, μέχρι και πιο...ευτράπελα, όπως οι...στατιστικές της δημοφιλούς ιστοσελίδας πορνογραφικού περιεχομένου, Pornhub.

Όπως ανακοινώθηκε λοιπόν μέσω του Pornhub Insights, οι στατιστικολόγοι του Pornhub διαπίστωσαν μια κατακόρυφη πτώση του traffic στις 8:07 πμ, αμέσως μετά την αποστολή της προειδοποίησης/ συναγερμού. Στις 8:23, το traffic ήταν στο -77% σε σχέση με ένα συνηθισμένο Σάββατο.

Ωστόσο, αυτό άλλαξε γρήγορα, και μάλιστα το...χαμένο έδαφος κερδήθηκε. Όταν οι κάτοικοι ενημερώθηκαν στις 8:45 πως ο συναγερμός ήταν αποτέλεσμα σφάλματος, το traffic άρχισε να επιστρέφει σε κανονικά επίπεδα, καθώς οι κάτοικοι της Χαβάης επέστρεφαν στους κανονικούς τους ρυθμούς. Ωστόσο, αρκετοί φαίνεται πως επιζητούσαν περαιτέρω...ανακούφιση, καθώς στο Pornhub τα pageviews βρίσκονταν στο +48% σε σχέση με τα επίπεδα ενός συνηθισμένου Σαββάτου στις 9:01 πμ.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, τα στατιστικά αυτά προκάλεσαν πολλά χιουμοριστικά σχόλια- και δεν είναι λίγοι αυτοί που ζητούν να μάθουν ποια ήταν τα πιο δημοφιλή βίντεο του (ψεύτικου) Αρμαγεδδώνα.