«Με κάνετε, ξανά, υπερήφανο για τη χώρα μου»-το γράμμα του George Clooney στους μαθητές του λυκείου Parkland

«Με κάνετε, ξανά, υπερήφανο για τη χώρα μου. Σας ευχαριστώ». Με αυτή τη φράση έκλεισε το γράμμα του ο George Clooney προς τους μαθητές του λυκείου στο Πάρκλαντ, οι οποίοι αντιδρώντας στους φόνους συμμαθητών τους από ριπές που εξαπέλυσε οργισμένος νεαρός μέσα στις εγκαταστάσεις του σχολείου, τέθηκαν επικεφαλής κίνησης για τερματισμό της ανεξέλεγκτης οπλοκατοχής στις ΗΠΑ. Το γράμμα δημοσιεύθηκε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian, μία ημέρα πριν τη διαδήλωση «March for Our Lives» στην Ουάσινγκτον.

«Συγχαρητήρια για την απίστευτη δουλειά που εσείς και όλοι οι συμμαθητές σας κάνετε για να καταστήσετε τη χώρα ένα πιο ασφαλές μέρος» έγραψε ο Clooney. «Η Amal κι εγώ είμαστε 100% στο πλάι σας και θα διαδηλώσουμε στην Ουάσινγκτον, στις 24, αλλά πιστεύουμε πάρα πολύ ότι αυτή είναι η δική σας διαδήλωση. Η δική σας στιγμή» συνέχιζε το γράμμα.

Το ζεύγος Amal-George δήλωσαν έμπρακτα την υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία των μαθητών, δωρίζοντας 500.000 δολάρια για τη διοργάνωση της πορείας του περασμένου Σαββάτου.

«Το ότι κανένας ενήλικας δεν θα ανέβει στην εξέδρα, στην Ουάσινγκτον, για να μιλήσει είναι ένα ισχυρό μήνυμα ότι αν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι με τη βία που προκύπτει από την οπλοκατοχή, τότε θα το κάνετε εσείς» πρόσθεσε ο σταρ του Χόλιγουντ και πατέρας δύο παιδιών.

Εκτός από τον Clooney και το ζεύγος Obama έστειλε γράμμα στους επιζώντες του τραγικού συμβάντος. «Θέλουμε να ξέρετε πόση έμπνευση ήταν για μας το σθένος, η αποφασιστικότητα και η αλληλεγγύη που όλοι σας δείξατε μετά από αυτή την απερίγραπτη τραγωδία» έγραψαν η Michelle και ο Barack.

Μεταξύ των διαφόρων επωνύμων που διαδήλωσαν το Σάββατο ήταν η Miley Cirus, η Jennifer Hudson και η Ariana Grande.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)